Ak Partili Milletvekillerinden Bayat’a Ziyaret

Adalet Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “1950 yılından beri partisini...

Adalet Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “1950 yılından beri partisini iktidar yapamayanlar, yanlışlarından nedamet duymayanlar, erdemli davranmayı beceremeyenler bize akıl vermesin” dedi.

AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı Bayat ilçesini ziyaret etti. AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse’nin hazır bulunduğu ziyarette Uslu ve Bağcı, Cumhuriyet parkında vatandaşlarla açık hava toplantısında bir araya geldi. Uslu, toplantı da yaptığı konuşmada geçtiğimiz günlerde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) kararnamesi ile ilçe adliyesinin kapacağı yönündeki iddialar ile AK Parti ve şahsına yönelik eleştirenlere cevap verdi. Uslu, açıklamasında muhalefet partilerini sert bir dille eleştirdi.

Reklam
Reklam

Görevli olarak gittiği yurt dışında abartılı beyanlar, söylemler ve sövgülerle karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Uslu, “Adliye'ye sahip çıkanlar haklıydı. Ancak birileri milletin önüne düşerek slogan atıp söylemlerini ideolojik tavırdan öte, sövgü boyutuna taşıma kabalığını gösterdiler. O zavallı insanlara kızamadım. Halkın haklı tepkisi ve galeyanını fırsat bilip bizde varız diyebilmek için ancak böyle fırsat yakalayabildiler. Çünkü başka zaman halkın önüne çıkıp hizmet getirdik diyemiyorlar. Yüzleri yok dağarcıkları boş” dedi.

Şahsına sövgüde bulunanlara kızmak yerine iade etmeyi daha ahlaklı bir davranış olarak gördüğünü dile getiren Uslu, “Bize kim buğz etti, kim yalan rüzgarlarıyla halkı huzursuz ettiyse tüm söylemlerini onlara iade ediyorum. Ortalıklarda hanın yolcularının pisliği ile geçinen tavuklar gibi kriz olsa, kaos olsa da bizde krizden beslenebilir miyiz? diyenler bu fırsatı değerlendirip gün yüzüne çıktı” dedi.

İlçe adliyesinin kapanmaması noktasında bakanlık yetkilileri ile görüşmeler yaptıklarını ve bu görüşmeler sonunda adliyenin kapanmaması için söz aldıklarının altını çizen Uslu, Ankara'ya gelip beni ve sayın Bağcı'yı ziyaret eden heyetin bu sözleri ilçe halkına doğru aktardıklarına inandıklarını, ancak bu doğrularında başkalarının işine gelmediğini ifade

Reklam
Reklam

Adliyenin kapanmasını isteyenlerin, adliyenin kapanmamasından ötürü rahatsız olduklarını kaydeden Uslu, partisi ve şahsına yönelik acımasız, kaba söylemlerin altında bu nedenin yattığını ifade etti. Uslu oyuncakları ellerinden alınanların şimdi hayıflandığını söyledi.

Kriz ve kaos tellallığı yapanların “Çankırı duy sesimizi, Çankırı’ya bağlanmak istiyoruz” yönünde açıklamalar yaptığına dikkat çeken Uslu, “Çankırı Orta’yı duymadı. Orta'yı duymayanların Bayat'ta ki tellalların sesini duyması mümkün değil” şeklinde konuştu.

Adliyelerin kapanmasının bakanlığın genel bir politikası olduğunu ve bu kararın tek başına alınmadığının altını çizen Salim Uslu, alınan bu kararın doğru olduğuna da inandığına vurgu yaptı.

Adaleti zamanında dağıtmak istediklerini anlatan Uslu, “Mahkeme süreçleri uzuyor diye şikayetler var. Amacımız bu süreci minimize etmek. Biz adaleti kısa zamanda dağıtmak istiyoruz. Adaletten dolayı canımız yanacaksa bunu delikanlılar, aslanlar gibi çıkar savunuruz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Adliye kapandığı taktirde kendisini istifaya davet edenlerin olduğunu hatırlatan Uslu, “1950 yılından bugüne partisi iktidar olamayanlar, CHP’nin hakkını hukukunu savunamayanlar niye istifa etmiyor. Kendi partisini iktidar yapamayanlar, bundan dolayı nedamet duymayanlar üzüntü çekmeyenler erdemli davranmayı beceremeyenler bize akıl veremezler. Bize yol gösteremezler. Laf söylemek kolay. Bunlar bir fırsat çıksa da onu değerlendirsek, nerede fırsat bunlar onu değerlendiriyor, milleti istediğimiz yere götürsek de istediğimiz sloganı attırsak diyorlar. Laf salatasıyla peynir gemisi yürümüyor. İş yapacaksanız. Kendinize güveneceksiniz. Slogan yazan arkadaşım neredeysen çık ortaya. Bayat halkı senden akıllı ve dirayetli. Bayat Türkiye’nin geleceğini, seçtiklerine güveniyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a güveniyor. Yüzünü görmek isteyen aynaya,kendini görmek isteyen cana baksın. Bu millet slogan atanı da, nutuk atanı da çok iyi biliyor. Milletin ahını aldınız bu ahtan kurtulmanız için günahlarınızla yüzleşin. Bu milleti horlamaktan vazgeçin. İstismar fırsatı kimseye vermeyeceğiz." dedi

Reklam
Reklam

Adalet Bakanlığı yetkilileri ya milletvekillerini, yada milletvekilleri bizi kandırdı diyenler vardı. Bunu söyleyen nasıl kandırıldığımı biliyorsa gelsin göstersin. Her kim söylediyse bunu, şunu bilsin ki bugüne kadar ne aldatan olduk, ne aldanan. Adliye kapanmadı. Buda bu arkadaşımıza kapak olsun. Salim bey taklayı nerede atacaksınız demişler. Taklayı kim atar biliyorsunuz. Bizden takla bekleyenler ters takla atıyor. Sizin huzursuzluğunuza varlığını borçlu olanlar var. Bunlara inanmayın. Biz Çorum halkının emrinde ve hizmetindeyiz. Kimseye efendilik taslamadım. Farklı görevleri bırakıp geldim. Bu kervana taş atmayalım, çelme takmayalım, güç verelim ya da dua edelim menzile ulaşsın bu kervan. Dün Milletvekili Cahit Bağcı ile adliye konusunda ne söylediysek bugünde arkasındayız. Dünkü yerdeyiz arada değişen ne oldu” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı ise, Bayat adliyesinin kapanması ile ilgili karar varsa bunun kendisine fakslanmasını istedi.

Reklam
Reklam

Bayatı diğer ilçelerden ayırt etmediklerini dile getiren Bağcı, “İşleri iftira olanlar geldiler burada, Bayatlıların kafasını karıştırdılar. Tepkinizi ortaya koydunuz saygıyla karşılıyoruz. Yapamayacağım bir işin sözünü vermedik. Doğrulardan yana olduk her zaman” diye konuştu.

CHP VE MHP BUNLAR KÜTÜKÇÜ

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, ise muhalefet partilerini sert dille eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’yi kütükçüye benzeten AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, “CHP ve MHP kütükçü. Bayata selden kütük kapmaya gelmişler. Ortada hiçbir şey yok. Adliye gitmedi. Burada milletvekillerimiz size ne söz verdiyse aynı. Kapanmayacak dedi milletvekillerimiz kapanmadı. Ortaköy ve Mecitözü katıldı. Daha önce çeşitli ilçelerimizde kapatıldı. Onlar boşa ellerini ovuşturmasın. Çorumdan gelip burayı karıştırmayı bıraksınlar. Bayatlı kardeşimiz ne gerekiyorsa yapar.” diye konuştu.

Birilerinin laf üretirken AK Parti’nin icraat yaptığını dile getiren Ceylan, bir kaç kişinin konuşması ile AK parti’nin hizmet kervanının durmayacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Bayatın kendileri için öncelikli olduğunu dile getiren Ceylan, “Biz dedikodu yapmayız polemiğe girmeyiz. Kütükçü değiliz biz. Kendi işimizi kendimiz yaparız. 2002’den bugüne kadar yapılan tüm seçimler ve referandumlarda ne oldu, her seçimde oy potansiyelimizi yükselttik. Halkımız başbakanımız ve AK partiyi seviyor” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yola çıkarken biz söz verdiğini hatırlatan Ahmet Sami Ceylan, “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demişti. Bugün baktığınızda gelinen noktada ne hiçbir şey ne eskisi gibi nede eskiyi arayanlar var. Hiçbir zaman aldatan olmadık, olmayacağız demiştik. AK Parti kadroları olarak kimseyi aldatmadık, hiçbir zaman da aldanmadık” ifadelerini kullandı.

AK Parti serüveninin milletle başladığını ve milletten aldığı güçle yine millete hizmet ettiğini kaydeden Ceylan, konuşmasında şunları kaydetti;

“Yapılan her yatırımda her zaman insanı merkeze koyduk. İnsanların hayat standartlarının yükselmesinden memnuniyet duyduk. Devletin yönettiği halktan milletin yönettiği devlete geldik. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu sadece duvarlarda kalmıyor. Önceki gibi meclise vekil gönderip sadece şunları yapacaksınız mantığı bitti. Şimdi millet ne diyorsa o yapılıyor. İktidara geleli 10 yıl oldu. Veremeyeceğimiz hiçbir sözü vermedik, verdiğimiz sözleride mutlaka yerine getirdik. Sağlıkta devrim yapıldı. SSK’lılar muayene olmaya korkuyordu. İlacını alamıyordu. Hasta olan tedaviye tedavi olan ilaç almaya korkuyordu. Şimdi tüm çocuklarımız güvence altına alındı. Emanet karnelerle çocuğunu tedavi ettiren insanlarımız vardı. Bağ-Kur primleri bir gün ödenmediğinde insanlar hastaneden içeri giremiyordu”

Reklam
Reklam

Toplantı sonunda vatandaşlar adliyenin kapanmaması için kurban kesmek istedi. Bunun üzerine devreye giren Milletvekili Salim Uslu, kurbanın kesilmesi yerine ilçeye yeni yapılan okula bağışlanmasını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz