AK Partili Mustafa Şentop: CHP Bir Doğum Günü Partisi

Partisinin Antalya’daki seçim kurulu toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Cumhuriyet Halk...

Partisinin Antalya’daki seçim kurulu toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) bir antitez partisi olduğunu söyledi. CHP’li vekillerin sadece AK Parti’ye muhalif olarak bulunduğunu ifade eden Şentop, “Eğer AK Parti muhalefeti olmasa bu adamlar ancak bir doğum günü partisinde bir araya gelebilir. Parti içerisinde birbirlerinden farklı insanlar, karakterler, siyasi görüşler var. CHP, bir antitez partisi. Hiçbir konuda görüşü yok, görüşü olanların görüşünü eleştiren bir parti sadece.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti, Antalya, Burdur ve Isparta’nın bulunduğu İkinci Bölge Toplantısı’nı Antalya Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde yaptı. Toplantıya il ve ilçe teşkilatında çalışanların yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop da katıldı. Partisinin sadece seçim günü sandığa atılan oya talip olmadığını belirten Şentop, milletin kalbine, gönlüne ve itimadına talip olduklarını ifade etti.

Konuşmasında ağırlıklı olarak ana muhalefet partisi CHP’ye yüklenen Şentop, CHP’nin iktidar olma yetisinin bulunmadığını iddia etti. CHP içinde yapılan anketlerin de bunu gösterdiğini kaydeden Şentop, “CHP’ye mensup olanlar arasında yapılan anketlerde bile ‘Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu’nu başbakan olarak düşünebiliyor musunuz’ diye sorulduğunda yüzde 50’yi bile bulamıyor bu oran.” dedi.

Karşılarında etkili bir muhalefet olmadığı için parti olarak kendilerinin de memnun olmadığını dile getiren Şentop, CHP’nin muhalefetinin samimi ve gerçekçi olmadığını belirtti. İsrail’in özür dilemesinin ardından muhalefetin Ahmet Davutoğlu ile ilgili gensoru verdiğini hatırlatan Şentop, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun İsrail’in özrü konusundaki başarısına dikkat çekti ve ekledi: “Pazartesi günü gensoru veriyorlar. Hadi acil bir konu olsun. Ama verdikleri gensoru da Ahmet Davutoğlu ile ilgili değil. Gensoru önergesi Dışişleri Bakanı hakkında, ama Kuzey Irak’ta yapılan bazı enerji anlaşmaları ile ilgili. Davutoğlu’nun hiçbir alakası yok. Nitekim Enerji Bakanımız iddialara cevap verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: