Ak Parti'li Onur Turgut; "yol, Sezon Trafiğini Kaldıramaz"

Dalaman Havalimanı yolunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yolda halen altyapı çalışmaları devam ederken, 1...

Dalaman Havalimanı yolunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yolda halen altyapı çalışmaları devam ederken, 1 Haziran'da sıcak asfaltı dökülmüş şekilde tamamlanması bekleniyor. Ancak yolda devam eden çalışmalar sırasında en büyük sorun olarak trafik göze çarpıyor.

Yoldaki çalışmalar nedeniyle tek gidiş geliş olarak verilen trafikte zaman zaman kazalar yaşanırken, çalışmaları inceleyen Ak Parti Dalaman İlçe Başkanı Onur Turgut, yolun tek gidiş verilmesi, dönüşün de Seyfettin İnce Caddesinden sağlanması gerektiğin söyledi.

Reklam
Reklam

Onur Turgut yaptığı açıklama, "Yolda çalışmalar devam ediyor. Kaymakamlık ve Karayolları yetkilileri ile yaptığımız görüşmelere göre yol 1 Haziran'da bitecek" dedi.

Yolda şu anda altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Onur Turgut, "Belediye Başkanı Sedat Yılmaz daha önce yaptığı bir açıklamada alt yapıda ve su hatlarında problem olduğunu belirtmişti. Hükümetimizde bu yoldaki boruları komple değiştirdi ve yolun ihale aşamasında altyapı çalışmaları da dahil edildi. Ayrıca elektrik hatları da aşağıya alınacak ve bu dışarıdaki kötü görüntü kaybolacak. Şu anda içme suyu için 2,5 kilometrelik bir alana 400'lük boru var, 5 kilometrelik bir alana da 250'lik boru döşeniyor" dedi.

Çalışmaların iyi gitmesine karşın, çalışmalar nedeniyle tek geliş gidiş olarak verilen Havalimanı trafiğinin büyük problem yaşattığını belirten Onur Turgut, "Bizim için şu anda en önemlisi sezon açılıyor, 10-15 güne kadar sezonun yoğunluğu başlayacak. Kazasız belasız sezonu kapatmamız lazım. Bunu da yapabilmek için yolun tek gidiş verilmesi, dönüşün de Seyfettin İnce'den sağlanması gerekiyor. Bunu Kaymakamımıza, Karayollarına ve Emniyet'e bildirdik. Bununla ilgili şu anda çalışma yapılıyor, inşallah 1-2 haftaya yapılır. Yolda şu an sezon açılmadan yaşanan trafikte dahi büyük sorun yaşanıyor, sezon açıldığında bu yol bölgenin trafiğini kaldıramaz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: