AK Partili Özdağ'dan, HDP'li Fırat'a sert tepki

AK Partili Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Dengir Mir Fırat'ın İstiklal Marşı ile ilgili söylediklerine sert tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Adayları destek arayışlarını sürdürürlerken HDP'nin Adayı Dengie Mir Fırat'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretinin ardından bir gazetecinin "Meclis Başkanı olursanız İstiklal Marşı okuyacak mısınız?" sorusu üzerine verdiği "12 Eylül zindanlarında sopayla okutuyorlardı. Bunun sonuçlarını da gördük" şeklindeki cevabını AK Partili Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ sert bir şekilde eleştirdi. Fırat'ın verdiği cevapta zırvaladığını kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ, "Şu an 12 Eylül dönemi değil. 12 Eylül darbe dönemi çok geride kaldı. Meclis Başkanlığına aday olan Dengi Mir Fırat İstiklal Marşı'nı okuyacak mı okumayacak mı? Önce kendisine sorulan bu soruya cevap versin" dedi.

Reklam
Reklam

Özdağ, "Daha önceki dönemlerde AK Parti'de Genel Başkan Yardımcılığı yapıp ayrıldıktan sonra HDP'ye geçen HDP'den Milletvekili seçildikten sonra şu an TBMM'de Meclis Başkanlığına aday olan isimli şahsa bir gazeteci, 'HDP Milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışında istiklal marşını okumadılar. Siz şayet Meclis Başkanı olduğunuz zaman İstiklal Marşı'nı okuyacak mısınız?' sorusunu yöneltti, kendisi açıkçası bu sorunun karşısında zırvaladı. 12 Eylül'de insanlara zorla İstiklal Marşı okutulduğunu söyledi. Şu an 12 Eylül dönemi değil. 12 Eylül darbe dönemi çok geride kaldı. Meclis Başkanlığına aday olan Dengi Mir Fırat önce kendisine sorulan soruya cevap versin. Kendisi İstiklal Marşı'nı okuyacak mı okumayacak mı? İstiklal Marşı'nın içerisinde kabul edemeyeceği cümleler varmış. Neymiş o cümleler önce onu söylesin. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş 'Irkıma yok İzmihlal' kelimesine takıldığını söylüyor. Akif Irk kelimesini millet anlamında kullandı. Ama Selahattin Demirtaş ve yandaşlarının ırkçılığı tescilli" dedi.

Reklam
Reklam

HDP'li Milletvekillerinin PKK'ya övgüler düzmeye devam ettiklerini ve hala Türkiye, İstiklal Marşı, ay yıldızlı bayrak diyemediklerini belirten Özdağ, "Türkiye'ye Kürdistan diyorlar. Türkiye'yi bölme gayretleri açık ve net şekilde belli oluyor. Ben TBMM'de görev alan bir Parlamenter olarak soruyorum. Dengi Mir Fırat İstiklal Marşı'nı okuyacak mı, okumayacak mı? 'Bu ne şiddet, bu celal' demiş Akif. Mir Fırat'ın, 'Bu ne şiddet, bu celal' sözlerinin kime söylendiğini bilmesi lazım. HDP 7 Haziran Genel Seçimlerinde yüzde 13 oy almış bir parti. Bu Partinin Meclis Başkan Adayı Dengi Mir Fırat İstiklal Marşı'nı okumuyor. Dün, 'Andımızı AK Parti iktidarı ortadan kaldırıyor' diye ayağa kalkanlar, ulusalcılar, komünistler, emperyalizme karşı olduklarını söyleyen kitle örgütleri, STK'ların İstiklal Marşı'nın okunmamasından dolayı ne hikmetse sesleri çıkmıyor. Türkiye'nin her yerinde İstiklal Marşı okunmalıdır. Kaldı ki TBMM'de HDP'li Milletvekilleri İstiklal Marşı'nı okumamışlardır. Neden okumuyorlar, onlar okumayınca diğerlerinin sesi neden çıkmıyor? HDP'nin Meclis Başkan Adayı Dengi Mir Fırat İstiklal Marşı'nı okuyup okumayacağını söyleyemiyor. İstiklal Marşı içerisinde itiraz ettiği kelimelerin olduğunu ifade ediyor. Milli Şairimiz Arnavut Akif'in yazdığı İstiklal Marşı'nı kabul etmiyorlar. HDP'ye oy veren Müslüman tandanslı kişiler bunlara oy verirken bunlar kalkıyorlar LPGT'leri savunuyorlar. Onların eylemine destek veriyorlar" ifadesinde bulundu.

Reklam
Reklam

"Özgürlük sadece LPGT'liler için mi var Türkiye'de? Bu Milletvekilleri maalesef İstiklal Marşı'na karşı çıkarlarken, okumazlarken LPGT'liler için özgürlük diye bağırıyorlar" diyen Özdağ, "Kur'an-ı Kerim dersinden rahatsız oluyorlar. Hazreti Muhammed'in hayatının okutulduğu, anlatıldığı dersten rahatsız oluyorlar. O nedenle ben HDP'ye oy veren manevi değerlere sahip insanlara sesleniyorum. Demokrat kimlikli insanlara, üniter yapıya halel gelmesin, İstiklal Marşı vazgeçilmezim, Üniter yapı vazgeçilmezim, ay yıldızlı bayrak vazgeçilmezim diyenlere sesleniyorum. Kime oy verdiklerini bir daha düşünsünler. Bu insanlar gerçek yüzlerini bugün gösterdikleri gibi ilerde bir gün daha da ileri giderek gösterecekler. Meclis'te gösteriyorlar zaten, genel seçimlerden sonra dışarda göstermeye başladılar" açıklaması yaptı.

PKK Yöneticilerinden Murat Karayılan'ın "Şayet Türkiye Suriye'ye müdahale ederse; Biz Türkiye'nin tamamını savaş alanına çeviririz" sözlerine de değinen Özdağ, "Karayılan bu sözleriyle demek istiyor ki; 'Biz o bölgede bir devlet kuracağız. Türkiye buna müdahale etmesin' diyor. Ama herkes şunu iyi bilsin ki ne yaparlarsa yapsınlar, ne söylerlerse söylesinler orada kesinlikle bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Kimin çözüm sürecinden yana olduğu, kimin barıştan yana olduğu iyice kendini belli etmiştir. Çözüm süreci HDP için Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da sandıkların HDP'li çıkmasıdır. O bölgede sadece ve sadece kendi partilerinin, partililerinin bulunmasıdır. Başka partilerin, mezheplerin, etniklerin olmaması demektir. Bunlar farklılıklara tahammülü olmayan yapılardır. Bunlar gayeye giden yolda her şeyi mubah gören yapılardır. Bu yapılara karşı Türkiye gerekli tedbiri almalıdır, almak zorundadır. Bunların yaptığı her şeyi takip edeceğiz, ediyoruz. Milli, manevi, kültürel değerlerimize yapmış oldukları her sataşmayı kamuoyu ve medya ile paylaşacağız. Bunların Türkiye'yi, ay yıldızlı bayrağı kabul edip etmediklerini, devletin ve milletin değerlerini kabul edip etmediklerini tek tek anlatacağız" ifadesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Türkiye'de ki aydınların da bu konularda daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Özdağ, "Zaten bazı aydın müsvetteleri İstanbul'da ki LPGT'nin izinsiz yürüyüşünü polisin izin vermeyişini ve dağıtmasını demokrasi ve hakların ihlali, demokrasiye vurulan bir darbe olarak nitelendiriyorlar. Bu aydın müsvettelerine karşı gerçek aydınların ortaya çıkması gerekiyor. Orada izinsiz yürüyüş yapanlara polis müdahalede bulunacak, ardından da izinsiz yürüyüşe, slogan atmaya devam ettiklerinde de gereğini yapacak. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve burası aynı zamanda hukuk devleti. Hukuka uymayanlara gereği yapılır. Türkiye'de de her kim hukuka uymuyorsa gereği yapılmaya devam edecektir. HDP'ye oy verenler Dengi Mir Fırat'ın açıklamasını bir kez daha dinlesinler. Kime, hangi partiye neden oy verdiklerini bir daha düşünsünler" dedi.

(ANKA)