AK Partili Öztürk: Giresun'a huzurevi yapacağız

AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, Giresun’a huzurevi yapılması için teknik ön çalışmaları yaptıklarını...

AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, Giresun’a huzurevi yapılması için teknik ön çalışmaları yaptıklarını söyledi.
Öztürk, '28 Günde, 28 Proje' konsepti çerçevesinde dokuzuncu projelerinin huzurevi yapımı olduğunu aktardı. Toplumunda yaşanan değişime bağlı olarak ortaya çıkan sorunlardan birinin de yaşlıların bakımı meselesi olduğunu kaydeden Öztürk, "Gönül ister ki, yaşlılarımız kendi ev ortamlarında evlatları tarafından bakılabilsin. Ancak köyden kente göçlerin ve sanayi toplumu olmanın etkisi ile aile yapısının değişmesi, bu konuda farklı bir anlayışı beraberinde getirmiştir. Yani evde bakım imkanı her zaman mümkün olmamaktadır. AK Parti iktidarında yaşlılarımıza ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza evde bakım konusunda önemli ölçüde maddi destek sağlanmıştır. Halkımızın büyük ilgisine mazhar olan bu uygulamaya devam edilecektir. Bununla birlikte şu veya bu sebepten dolayı evde bakım imkanı bulunmayan yaşlılarımızın da sorunlarını çözmek durumundayız. Bunun için devletimizin şefkat eli olan yeni bir Huzurevi’ni kurma sürecine girmiş bulunuyoruz." dedi.
"Giresun’da ilk defa huzurevine duyulan bu ihtiyacı giderme konusunda somut bir adım atılmıştır" diyen Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu konu bizim açımızdan bir ‘Dilek temenni’ değildir. Somut bir projenin uygulanması için teknik ön çalışmalar tamamlanmış durumdadır. Tesisin yapılacağı yer Eriklimanı mevkiinde 7,5 dönümlük bir arazidir. Proje ihalesi yapılmıştır. 8,5 milyon tutacağı tahmin edilen proje için ayrılan ödeneğin bir kısmı ise gönderilmiştir."
Öztürk, halen ilgili kurumlar aracılığı ile 2 bin 600 aileye bakım yardımı, 240 kişilik özürlüye bakım ve 200 aileye de özürlü çocuk bakım yardımı yapıldığını kaydederek, bu rakamlara sosyal yardımlaşma vakfının sağladığı yardımların dâhil olmadığını vurguladı. Sabri Öztürk, açıklamasını, "Son olarak şu ifadeyi eklemek isterim. Biz AK Parti kadroları olarak halkımızın sorunlarını çözmeyi, manevi bir görev olarak görüyoruz. Bu yüzden sorunları çözmek bize huzur veriyor, mutlu ediyor." diyerek tamamladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz