AK Partili Samani: Antalya'daki 2B arazilerinin yüzde 85'i tespit edildi

AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Hüseyin Samani, 2B arazilerinin yüzde 85’inin tespit edildiğini, seçimden sonra...

AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Hüseyin Samani, 2B arazilerinin yüzde 85’inin tespit edildiğini, seçimden sonra söz konusu problemin tamamen çözüleceğini söyledi. Samani, 2B sorununu çözmek için partisinin yasa çıkardığını ancak muhalefetin iptal ettirdiğini hatırlattı.
AK Parti Milletvekili adayları Hüseyin Samani ve Gülderen Gültekin, Kepez ilçesinin Çamlıbel ve Kepezaltı mahallelerindeki esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaret sırasında bir vatandaşın ‘2B sorununa nasıl çözüm bulacaksınız’ sorusu üzerine Samani, mecliste iki kişi arasındaki anlaşmazlıklarda 10 yıl olan zaman aşımını örnek gösterip, devlet ile vatandaş arasındaki sürenin de 10 yıl olması için yasa çıkartıldığını hatırlattı. Ancak Yargıtay 21. Dairesi’nin bu kararı iptal ettiğini ifade eden Samani, daha sonra aynı konuyla ilgili girişimlerin iptali için CHP’nin Anayasa mahkemesine başvurduğunu söyledi. AK Parti’nin vatandaş ezilmesin, hakkını alsın diyerek yasa çıkarttığını açıklayan Samani, “Bunlar iptal ettiriyor. Sonra insanlara 2B sorununu çözeceğiz diyorlar. Biz yasayı değiştirirken bizimle birlikte değiştirmiyorlar. Sonra AK Parti yaptı diyorlar. Yalnız şu anda arazilerin tespit çalışmasının yüzde 85’i tamamlandı. Yüzde 15’lik bir arazi tespiti kaldı. Bu çalışma tam olarak bitmediği için 2B sorununu çözdük diyemiyoruz. Ama seçimden sonra yine tek başına iktidara gelerek çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.
Esnaf gezisini Kepezaltı Mahallesi'nde sürdüren Samani, CHP seçim bürosundaki vatandaşlarla da selamlaşıp, onlarla bir süre sohbet etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz