Ak Parti'li Soner Aksoy:

Emet Belediyesi tarafından organize edilen 'Gaziemet Kitap Şenliği'nin son günüde, Kütahya AK Parti Milletvekili Soner...

Emet Belediyesi tarafından organize edilen 'Gaziemet Kitap Şenliği'nin son günüde, Kütahya AK Parti Milletvekili Soner Aksoy, "Türkiye'de Demokrasi ve Özgürlük Arayışı" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, Emet AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Yerem ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

Türkiye'nin son 10 yılda demokrasiyi daha çok istediğini belirten Aksoy, "Osmanlı imparatorluğu 600 yıl boyunca yirmi milyon metrekare toprakta hükümdarlık sürmüştür. Bu adalet ve hak anlayışı ile olmuştur. Zulümle payidar olmak mümkün değildir. Bu ülkeler her zaman yıkılmaya mecburdur. Osmanlı 600 yıl hukuk demokrasi devleti olduğu için ayakta kalmıştır. Maalesef ülkemiz istiklal savaşı yaşamak zorunda kalmış, ve savaş sonunda başarıyla çıkıp Anadolu da yeniden Türk Devletinin kurduk. Almanya , Japonya gibi ülkelerde biz gibi savaştan çıkmalarına rağmen aynı örf ve adetleriyle yaşamaya başlamış hayatlarını aynen devam ettirmişlerdir. Ancak bizde maalesef suçlu örf ve ananelerimiz görülmüş toplum mühendisleri tarafından yeni yaşam yaşamaya mecbur bırakılmışızdır. Yeni insanlar yeni yaşam kültürü oluşturulmak istenmiştir. Daha sonrada batıdan Laiklik diye bir kavram getirilmiştir. Aslında batılılar bu kavramı devletin işleme mekanizması olarak kullanmışlardır. Ama biz bu laiklik kavramını getirip başka anlamlarda kullandık. Düşünün bir anayasa mahkemesi başkanı ' Laik olmayan adam olmaz' diyebiliyor, bu ne kadar bir ayıp olaydır. Küçücük ilçelerde bile halk evleri kurulmuş, buralara resmi memurlara katılma mecburiyeti kurmuşlardır. Buralar CHP 'nin halkı emponize etme evleri gibi çalışmıştır.

Reklam
Reklam

Darbeler ülkemizde halkımıza demokrasiyi geç getirmiş halk fakirleşmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi 27 Mayıs darbesini savunacak kadar delalet içindedir. Ben darbelere karşıyım ama , lafıyla başlayan her kelime darbeleri meşrulaştırmaktan başka hiçbir şey değildir. Tamam siyasiler hata yapmış olabilir ama bu darbe nedeni değildir. CHP darbe konusunda demokratik aksiyonu gösterememektedir. Geçmişte de bunu gösteremedikleri için demokratik yaşamın geç gelmesine neden olmuşlardır" dedi.

2023 yılında kişi başı milli gelirin 30 bin dolar olmasının öngörüldüğünü kaydeden Soner Aksoy, "Darbeler demokrasiyi frenlemiştir. Burada olan insanlara olmuş halk fakirleşmiştir. Örnek vermek gerekirse 1960 darbesi öncesi milli gelir 358 dolar iken ,1961 de 194 dolar'a düşmüştür. 1970 yılında milli gelir 540 dolar iken 1970 muhtırası sonunda 450 dolar'a düşmüştür. 1980 darbesi öncesi 1800 dolar olan milli gelir darbe sonunda 1500 dolara gerilemiştir. Gelelim 28 şubat'a 28 şubat öncesi 3078 dolar olan milli gelir, 1998 yılında 2160 dolar'a düşmüştür. Kısacası halk hep fakirleşmiştir. 2003 yılında 2500 dolar olan kişi başı gelir bugün 10.00 dolardır. Hedefimiz 2023 yılında 100. Yılımızda milli gelir kişi başı 30.000 dolardır.4+4+4 Eğitim düzeni ile reform yaptık. 8 yıl kesintisiz eğitim ile dini eğitim yapılmasını engelliyordu, bunu kestirip attık. Bu eğitim düzeni ile ilk 4 yılda aileler çocuklarının kabiliyetlerini keşfedecekler. İkinci 4 yılda ise ek ders olarak seçmeli olacak istedikleri kabiliyetlerine yatkın dersleri alacaklar. Artık bu ülkede Kuran-ı Kerim de seçmeli ders olarak okutulacaktır. Peygamberimizin hayatı da seçmeli ders olacaktır. Son 4 yılda da bu seçtikleri seçmeli dersler hakkında gelişmiş eğitim alıp diploma almaya hak kazanacaklar. Artık neye merakın varsa o dersi fazla göreceksin, matematiğe yatkınsan o dersi fazla göreceksin, resim sanatına yatkınsan o dersi fazla göreceksin" deyi konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz