AK Partili Soysal: Çiftçimize Mazot Ve Gübre Desteği Ödemeleri Başladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Yozgat’ın tarım ve hayvancılık açısından...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Yozgat’ın tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, yaklaşan gübre atımı öncesi çiftçinin mazot ve gübre desteği ödemelerinin Ziraat Bankası hesaplarına yatırıldığını söyledi.
Milletvekili Sosyal, yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker’in başkanlığında Yozgat ve İç Anadolu Bölgesindeki illeri kapsayan tarım ve hayvancılık konulu bilgilendirme toplantısı yaptıklarını, üretici ve çiftçinin sorunlarını görüştüklerini kaydetti.
Soysal, yapılan toplantıda görüşülen konuları söyle sıraladı: "Et ve Balık Kurumu hayvan kesimi ile ilgili problemler ve kesim sonrası depolama ile ilgili sorunlar, İlçeler arasındaki hayvan sevkıyatının yeniden düzenlenmesi, Buğday, arpa ve benzeri ürün elde eden çiftçilerimizin ürün satışında tüccardan alınan müstahsil makbuzunda üreticiden kesilen stopajı vergi dairelerine yatırmamalarından dolayı kaynaklanan sıkıntı ve sorunların düzeltilmesi, Üreticilerimizin gübre, mazot ve toprak analiz ücretlerinin 27.02.2013 tarihi itibariyle Ziraat Bankasındaki hesaplarına yatırılması, Yem, hayvan fiyatları ile ilgili girdilerin düşürülmesi ve çözüm yolları, Tarım Kredi Kooperatiflerinde üreticilerimize kilosu 50 kuruştan ihtiyaçları kadar saman temin edilmesi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: