AK Parti'li Tığlı: 9 yılda ülkemize gelen turist sayısı 9'dan 30 milyona ulaştı

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Nejat Tığlı, iktidarları döneminde ülkeye gelen turist sayısında 3 katın...

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Nejat Tığlı, iktidarları döneminde ülkeye gelen turist sayısında 3 katın üzerinde bir artış olduğunu söyledi. AK Parti'nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde tek başına iktidara geldiğinde ülkeye gelen turist sayısının 8,7 milyon olduğunu belirten Tığlı, geçen 9 yıllık süre içinde gelen turist sayısının 30 milyon sınırını aştığını kaydetti.
Ülkeye gelen turist sayısının 9 yıl içinde 3 kat artmasında en önemli etkenin siyasi istikrar olduğunu anlatan Tığlı, turistlerin de genelde tatil yapmada güvenli ülkeleri tercih ettiğini söyledi. Turizm seyahat acentelerinin yaptığı anketlerde Avrupalı, Baltık, İskandinav ve Rus turistlerin Türkiye'yi güvenilir ülke gördüklerini belirten Tığlı, partilerinin 2023 Türkiye Vizyonu çerçevesinde ülkeye gelen turist sayısını 50 milyona, turizm gelirlerini ise 50 milyar dolara ulaştırmak olduğunu kaydetti.
Nejat Tığlı, şunları söyledi: "İktidarımız döneminde ülkemize gelen turist sayısı 3 kat arttı. Bugün Antalya'mıza gelen turist sayısı 11 milyona ulaştı. Antalya'mıza gelen 11 milyon turistin yüzde 35'i Manavgat'ımızda konaklıyor. Bölgemizin en önemli geliri bacasız sanayi turizm. Turizmde siyasi istikrarın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Turizmde söz sahibi ülkelerden Yunanistan, İtalya, Fransa, İspanya ve Portekiz ekonomik krizle boğuşuyor. İspanya'da işsizlik oranı yüzde 22 seviyesi ulaştı. Ülkemizdeki 9 yıldır süren siyasi istikrar ülkemize gelen turist sayısı ve turizm gelirlerini de 3 katına çıkardı. 2012 yılında daha iyi bir turizm sezonu geçireceğimize inanıyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz