AK Parti'li Türel: Akaydın, 'yalan Söyleme' Hastası Acil Şifa Diliyorum

AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın, ortaya attığı iddialar...

AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın, ortaya attığı iddialar ve yalan söylediği gerekçesiyle mitomani (yalan söyleme) hastalığına yakalandığını savundu.

Menderes Türel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın, 2008 yılında düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yapılan harcamalar ve kendisi hakkında doğru olmayan iddialarda bulunduğu iddialarına cevap vermek için AK Parti İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenlendi. Akaydın'ın 2008 yılında festivalde usulsüzlük yapıldığını savunarak, “Konuklarının kalmadığı bir otele 600 bin dolar ödeme yapılmış. Bu hayali konaklama için otelin 240 olan odasının 374 odası var gibi gösterilmiş.” iddialarında bulunmuştu.

Reklam
Reklam

Türel, bu söylemlerin yalan olduğunu belirterek “Otel 640 yataklı ve hiç kimsenin konaklamadığı denilen otelde 450 kişi konakladı.” dedi. Akaydın’ın festivalin davetiye tasarımları için de 118 bin dolar ödeme yapıldığını iddiasında bulunduğu belirten Türel, bu ödemenin 19 farklı tasarım için yapıldığını söyledi. Türel, Akaydın’ın iddiaları arasında bulunan araç kiralama işinde de yalan söylediğini belirterek, kiralanan araç sayısının 256 gün sayısının da 14 gün olduğunu savundu.

Menderes Türel, dönemin festivaliyle ilgili Akaydın’ın çeşitli iddialarda bulunduğunu söyledi. Akaydın’ın bu iddialarla ilgili Antalya Valiliği'ne şikayette bulunulduğu ve kendisi hakkında soruşturma başlattığı yönünde açıklaması da olduğunu hatırlatan Türel, bunun üzerine valiliğe bu konularla ilgili herhangi bir şikayet yapılıp yapılmadığını sorduğunu kaydetti. “Antalya Valiliği'nin 20 Eylül 2012 tarihli yazısında Mustafa Akaydın veya Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar valiliğe herhangi bir şikayet ve belge ulaşmadığı ve bir soruşturma olmadığı belirtildi.” diyen Türel, Akaydın'ın ‘çamur at, izi kalsın’ politikası uyguladığını savundu.

Reklam
Reklam

İddiaların asılsız olduğunu savunan Türel, Akaydın’ın sık sık yalan söylediğini iddia etti. Antalya kamuoyunun artık bu yalanlardan sıkıldığını ve mitomani hastalığına yakalandığını savunan Türel, “Mitomani, bir çeşit dürtü kontrol bozukluğu olarak tanımlanıyor. Kişi kendini yalan söylemekten alıkoyamaz. Bu, onun engelleyemediği bir dürtüsüdür. Yalan söylerken büyük haz duyar ama hemen peşinden pişmanlık gelir. Yani mitoman, yalanlarından sonra suçluluk duyar ve çevresindekilere bunu bir daha yapmayacağını söyler ama yine de yalan söylemeye devam eder. Yalanları öylesine gelişigüzeldir ki nasıl toparlayacakları konusunda bir planları yoktur. İşte Akaydın. Akaydın’ın iddiaları, iftiraları, yalanları kendisinin mitomani hastası olduğunu gösteriyor. Kendisine acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz