AK Parti'li Türel: Bahar Ayında Silahların Çiçek Açmasını Bekliyoruz

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, bahar ayında herkesin silahların...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, bahar ayında herkesin silahların çiçek açmasını beklediğini söyledi.

Yerel yönetimlere yönelik çalışmalar kapsamında Bursa’da partisinin belediye başkanlarıyla toplantı yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Türel, bir gazetecinin “Abdullah Öcalan çözüm sürecindeki görüşmeler kapsamında 21 Mart Nevruz’da ateşkes olabileceğini söylemişti. Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruyu : "Türkiye 30 yıldır terör belasıyla uğraşıyor. Ülkede kan dökülmesini engellemek adına ‘analar ağlamasın’ diyerek ‘Milli birlik ve kardeşlik projesi’ başlattık. Proje adım adım, safa safa devam ediyor. Proje artık yavaş yavaş ‘çözüm süreci’ diye nitelendirilen sona doğru yaklaşıyor." dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’de kan dökülmesini kimsenin istemediğini bilerek hareket ettiklerini ve bunun sonuca ulaştıracağını düşündüklerini belirten Türel, "Tabi ki kolay yol değil. Türkiye, 30 senedir maalesef terör belasıyla uğraşmaktadır. Bunun hem ülkede kan akmasına vesile olması hem de ülkemizin kalkınmasına engel olmasının ortadan kaldırılması kanın durmasını önlemek hepimizin en büyük arzusudur. Ülke ekonomisi üzerinde terörün yol açtığı boyutları biliyoruz. Ekonomi boyutlarının yanında manevi tarafında da şehitlerimizin acılarının giderilmesi noktasında tüm vatandaşlarımızın aynı düşündüğünü biliyorum. Süreç; safa safa devam ediyor. Bu süreçte artık bahar ayına geldiğimiz bugünlerde silahların çiçek açmasını beklemek herhalde herkesin en büyük arzusudur.” diye konuştu.

BAKANLAR ADAY OLUR MU, BİLMİYORUM NETLEŞEN TEK ADAYIMIZ YOK

Türel, bir gazetecinin “2014 yerel seçimleri öncesi partinizde en çok merak edilen konulardan biri de üç dönem bakanlık ve milletvekilliği yapmış bazı isimlerin belediye başkanlıklarına aday gösterileceği konusu. Net bir şekilde bize bakan başkanların olup olmayacağını söyleyebilir misiniz?” sorusunu da cevaplandırdı. Bu konuda bugünden net şekilde kimlerin aday olacağını söylemesinin mümkün olmadığının altını çizen Türel, partisinin bin 392 belediye başkan adayından hiçbirisinin şu anda kesinleşmediğini açıkladı. Türel şunları söyledi: “Genel merkezde bin 392 belediye başkanlığı içerisinde adaylığı kesinleşmiş tek bir arkadaşımız bile söz konusu değil. Basınımızda adaylar hususunda ‘kulis haber’ diye çıkan yorum haberler oluyor. Bunlar yakıştırma haberlerdir. Basınımızın adaylıklarla ilgili tahminlerine dayalı haberlerdir. Yerel yönetimler başkanı olarak kesinleşmeden resmileşmeden bir belediye başkan adayını tarif etmem mümkün değil. Genel merkezde, bin 392 belediye için ismi kesinleşmiş tek bir aday bile yok. Adaylarımızın önce prensipler dairesinde kriterlerini belirlemek, ondan sonraki işimiz; isimlerini en doğru isim olarak tespit etmek olacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: