Ak Parti’li Ünal, Photoshoplu Fotoğrafın Orijinaliyle İddialara Yanıt Verdi

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Meclis Genel Kurulu’nda müstehcen görüntüler izlediği öne sürülerek...

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Meclis Genel Kurulu’nda müstehcen görüntüler izlediği öne sürülerek sosyal paylaşım sitelerinde yayılan fotoğrafın orijinaliyle iddialara cevap verdi. Ünal, “Meclis’e yapılmış bir hakaret olarak gördüğüm için bunun peşini bırakmadım. Bugün iş ortaya çıkmıştır, sahtekarlık belgelenmiştir” dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, TBMM Genel Kurulu’nda müstehcen görüntüler izlediği iddiasını içeren fotoğrafla ilgili hem dava açtı hem de photoshoplu fotoğrafın orijinaliyle iddialara yanıt verdi. TBMM Genel Kurul salonunda kilitli kalması ile gündeme gelen ve bunun üzerine bir sosyal paylaşım sitesinde Genel Kurulu Salonunda müstehcen görüntüler izlediği iddiasıyla bir fotoğraf yayınlanan AK Partili Ünal, İHA’ya açıklamalarda bulundu.

Reklam
Reklam

Ünal, söz konusu fotoğrafın 3 Aralık’ta bir sosyal paylaşım sitesinde yayınlandığını ve daha çok muhalif gruplara ait sitelerde yayıldığını ve hemen ardından dava açtıklarını belirterek, bugün de söz konusu fotoğrafın orijinaline ulaştıklarını söyledi. Fotoğrafın orijinalinin 25 Aralık 2010 tarihli Milliyet gazetesinde yayınlandığını ve altında da bir milletvekilinin Genel Kurul’da Kurtlar Vadisi dizisini izlediği bilgisinin yer aldığını belirten Ünal, kendisinin ise 12 Haziran 2011 seçimlerinde milletvekili seçildiğini vurguladı.

Hem photoshoplu hem de orijinal fotoğrafı gösteren Ünal, ayrıca kendisinin çocukluk yıllarından bu yana gözlük kullandığını, fotoğraftaki vekilin ise gözlüksüz olduğunu söyledi.

“ŞAHSIMA, PARTİME VE MECLİSE HAKARET OLARAK GÖRDÜĞÜM İÇİN PEŞİNİ BIRAKMADIM”

Bir vekilin müstehcen görüntüler izlediğine ilişkin photoshoplu fotoğrafın, sadece şahsı ve partisine değil Meclis’e de hakaret anlamına geldiğini kaydeden Ünal, şunları söyledi:

“Biz bu işin peşini bırakmadık, bu onur kırıcı hadisenin gerçek bilgilerine ulaşmak için bir mücadele verdik ve ‘Genel Kurul’da Kurtlar Vadisi’ başlığıyla 25 Aralık 2010 tarihli bir fotoğrafa ulaştık. Muhtemelen 2010 yılındaki bütçe görüşmelerine ait bir fotoğraf bu. O zaman bir milletvekili bu fotoğrafı vermiş ama fotoğrafta cep telefonunun içindeki görüntü müstehcen bir görüntü değil, Kurtlar Vadisi’ne ait bir görüntü. Yine iç sayfasında bu fotoğraf yer alıyor ve milletvekilinin Kurtlar Vadisi izlediği ifade edilmiş. Sabahlara kadar çalışan bir milletvekilleri zaman zaman farklı uygulamalar içinde bulunabilir. Ama hiçbir milletvekilini böyle bir müstehcen görüntüyle eşleştirmek gibi bir sahtekarlığa imza atmak doğru değildir. Bu, her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına yakışmaz.

Reklam
Reklam

Burada hem şahsımla alakalı, hem iddia edilen şey AK Parti milletvekili olarak verilmiş, yani grubumla alakalı bir çalışma. Üçüncüsü de Meclis’e yapılmış bir hakaret olarak gördüğüm için bunun peşini bırakmadım. Bugün iş ortaya çıkmıştır, sahtekarlık belgelenmiştir. Bu yeni belgeleri de adli mercilere ileteceğim.”

Ünal, kamuoyuna da bir uyarıda bulunarak, “Sosyal paylaşım sitelerinde birçok fotoğraf yayınlanıyor, her fotoğrafa inanmasınlar. Photoshop iddiasını belgelemiş oldum. Bu photoshoplu fotoğrafa kim bilir kaç tane vatandaşımız isteyerek ya da istemeyerek yanlış yorumlar yazmıştır. Kişileri, kurumları ve Meclis’i töhmet altında bırakmaya kimsenin hakkı yoktur. Onun için herkes yazmadan önce, ‘bu doğru mu değil mi’ diye araştırması lazım” dedi.

Kurtlar Vadisi dizisini izleyen vekili gösteren fotoğrafın 25 Aralık 2010 tarihli olduğuna dikkat çeken Ünal, “Ben 2010 yılında milletvekili değildim. 12 Haziran 2011’de milletvekili seçildim. Bir gece Meclis’te kalmamın üzerine bu türlü bir montaj yaparak bunun sosyal medyada paylaşılması ne kadar ahlaki, ne kadar vicdani olduğunu kamuoyuna havale ediyorum. Herkesin helalleşeceği bir gün vardır. Ben onları helalleşmeye davet ediyorum, aksi takdirde helalleşeceğimiz yer bellidir. Ama hukuki süreci de sonuna kadar takip edeceğimi belirtmek istiyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: