Ak Parti'li Uslu, Gezi Parkı Protestolarını Değerlendirdi

TBMM İdari Amiri ve Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Gezi Parkı protestolarına ilişkin, “Ortada...

TBMM İdari Amiri ve Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Gezi Parkı protestolarına ilişkin, “Ortada siyasi mesaj yok tepki var. Ben siyasi mesaj almadım” dedi.

Uslu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi. Çorum’da sivil toplum örgütlerinin ve yerel basının Gezi Parkı eylemlerinde gösterdiği duyarlığa teşekkür eden Uslu, “Çorumlular gerçekten aklımızı ve vicdanlarımızı esir alan karanlık gelişmelerin, kara propagandaların çok yoğun devam ettiği bir süreçte son derece soğukkanlı davranarak 1980 öncesindeki olaylardan ders çıkararak son derece cemil örneği göstermişlerdir” dedi.

Reklam
Reklam

Bu tür eylemlerde siyaset zeminin kullanılması gerektiğini belirten Uslu, “Vurarak kırarak sorunların çözülmesi tarihte hiçbir zaman sonuca ulaşmamıştır. Fikri önerisi olanların bu fikirlerini önerilerini ortaya koyması doğaldır. Türkiye’nin böyle bir modern zemini yakalayabilecek birikimi, tecrübesi ve deneyimi vardır. Son günlerde yaşanan olayların bir an önce sonlandırılarak, aklı selimin hakim olacağı, herkesin ortak geleceği kurgulamak adına daha sorumlu olacağı, Çorum örneğinin tüm ülkede örnek alınması temenni ediyorum” dedi.

Uslu, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir soru üzerine resmi bayramlarda alternatif kutlama yapmanın hoş olmadığını belirten Uslu, “Özellikle çok dilli çok kimlikli bir ülkede bizi bir arada tutan ortak değerler arasında durmak bunları tartışmalardan uzak tutmak gerekir” dedi.

Gezi Parkı protestolarına ilişkin olarak Uslu, demokrasi zeminin dışına çıkılması durumunda bunun bedelini ağır olacağını söyledi. Uslu, “Türkiye ayıp ve defolu demokrasiyi terk etmiş önemli bir ivme kazanılmıştır. Bu konuda kazanımlarını kaybetmemelidir” dedi.

Reklam
Reklam

Ortada siyasi bir eylemin sözkonusu olmadığını belirten Uslu, “Ben siyasi mesaj almadım. Ortada siyasi mesaj yok tepki var” dedi.

Gezi Parkı Platformu’nun taleplerini nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruya Uslu, talepleri samimi bulmadığını söyledi. Platformda bir tek kadının bile olmadığını belirten Uslu, “Çoğulculuğu önce kendi içinde sindirmesi lazım” dedi.

Bir gazetecinin ‘Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ‘mesaj alındı’ dedi. Siz mesaj almadım dediniz’ yönündeki sözleri üzerine Uslu, “Bende Başbakan Yardımcısı olsaydım nasıl bir mesaj aldığımı sizlerle paylaşırdım. Ben Çorum halkının düşüncesini yanındayım. Kimin ne amaçla sokağa çıktığını ben anlamış değilim. Bir tepki var. Bu tepkinin yolu yöntemi nasıldır anlayan varsa gelsin anlatsın” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: