Ak Parti'li Uzun'dan Ramazan Kutlaması

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, 11 ayın sultanı Ramazan ayının tüm insanlığa hayır,...

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, 11 ayın sultanı Ramazan ayının tüm insanlığa hayır, bereket ve barış getirmesi temennisinde bulundu.

Ramazan ayının bu sene dünya Müslümanları için daha anlamlı ve önemli olduğunu vurgulayan Uzun, "Milyonlarca Müslümanın beklediği, on bir ayın sultanı Ramazan ayı başlıyor. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluşa vesile olan Ramazan ayında toplum olarak birliğimizi, beraberliğimizi ve dayanışmamızı ortaya koymalıyız. İçerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’nin bulunduğu ve Kur’an ayetlerinin indirilmeye başlandığı Mübarek Ramazan’ı Şerif Ayı’nın özellikle iç ve dış güçler tarafından, başta ülkemiz olmak üzere, Ortadoğu ve tüm Müslüman ülkeleri üzerinde oynanan oyunun son bulmasına, huzur ve barış ortamının doğmasına vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ederim" dedi.

Reklam
Reklam

Ramazan ayının ve orucun faziletlerini bilmek ve bu ayda maneviyata uygun yaşanılması gerektiğine de işaret eden Uzun, şöyle devam etti; "Ramazan ayı şüphesiz sadece bir ayın başlangıcı ve bitişi olarak değerlendirilemez. Ramazan ayının ve orucun faziletlerini bilmek, bu ayda maneviyata uygun yaşamak gerekir. Bu ayı hayırlı işler ve yüksek bir şuurla geçirmek tüm Müslümanların hedefi olmalıdır. Ramazan ayında hali yerinde olan müminlerin fakirlere el uzattığı, karınlarının doyurulduğu, bereketin bol olduğu, fakir fukaranın dualarının alındığı, tüm nefislerin haramdan uzak olması dileğiyle; Ramazan ayı tüm Müslüman alemine hayırlara, barışa, dirliğe, kardeşliğe, savaşlardan uzak, aç insanların karnı tok, sırtı pek olması dileğiyle hayırlı olsun."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: