Ak Partili Vekil İftardan Sahura Vatandaşın Arasında

AK Parti iZMİR Milletvekili Rifat Sait, Ramazanda hız kesmedi. Yoğun iftar davetlerini kırmayan Sait, birinde...

AK Parti iZMİR Milletvekili Rifat Sait, Ramazanda hız kesmedi. Yoğun iftar davetlerini kırmayan Sait, birinde selam verdi, hal hatır sordu, birinde iftar açtı, diğerinde çay içmeye giderek kimseyi kırmadan bir günde üç iftara gitti. Sait, günlük programlarını katıldığı sahur programları ile tamamladı.

Rifat Sait’in ilk ziyareti AK Parti Buca ilçe Başkanlığı’nın Şirinyer’deki Sokak iftarı oldu. İftar öncesi vatandaşlarla tek tek tokalaşan Sait, insanların dertlerini dinleyerek, talepleri not aldı. Burada AK Parti Buca ilçe Başkanlığı’nın mevlit törenine katılan Sait, akşam öncesi buradan ayrılarak Kosova Rumeli Derneği’nin geleneksel 17.iftarına gitti. Rifat Sait, daha önce başkan yardımcısı olduğu İzmir’in en eski Balkan Derneği olan Kosova Rumeli Kültür Sanat Turizm Derneğinin bu yıl 17.sini gerçekleştirdiği geleneksek iftar yemeğine katıldı. İzmir’deki Balkan Derneklerinin başkan ve yöneticileri ile yaklaşık 500 seçkin misafirin katıldığı iftar yemeğinde konuşan Sait, “Bugün Suriye ya da Mısır’daki Müslüman kardeşlerimiz Ramazan’ı yaşayamıyor. Allah onların yardımcısı olsun. Bizler Allaha şükür Ay Yıldızlı bayrağımızın gölgesi altında güçlü devletimizin verdiği güvenle iftarlarımızı rahatlıkla yapıyoruz. Bu birliğimizi ve gücümüzü hiçbir zaman kaybetmeyelim inşallah” diye dua etti. Balkan göçmeni hemşerileri tarafından büyük ilgi gören Sait, burada da masaları tek tek dolaşarak vatandaşların hatırlarını sormayı ihmal etmedi.

Reklam
Reklam

Sait’in üçüncü durağı Ege Mahallesi oldu. Ege mahallesinde muhtarlarının düzenlediği çay partisine katılan Sait, Burada Roman vatandaşların dertlerini dinledi. AK Parti’nin 2011 seçimlerinde Roman kökenli milletvekili adayı Cemal Bekle ile Roman mahallesini gezen Sait’e ilginç bir talep geldi. “Biz de vekil, biz de meclis üyesi olmak isteyen Romanlara” hak veren Sait, bu konuda üzerine düşen görevi yapacağını, ancak kendisini destekleyen Roman vatandaşların üzerinde hakkı olduğunu söyleyerek, bir İzmir milletvekili olarak İzmir’de yaşayan Romanların da bir temsilcisi olduğunu, ne zaman isterlerse taleplerini dinlemeye hazır olduğunu belirtti. İzmir’deki kentsel dönüşüm planları içinde Ege mahallesinin de olduğunu hatırlatan Sait, “Ancak Büyükşehir maalesef Roman vatandaşlarımızı oyalıyor, onlara bu konuda gerçekleri söylemiyor, inşallah Ege mahallesindeki kentsel dönüşümü biz gerçekleştireceğiz” dedi.

Sait, ısrarlı iftar programını kıramadığı bir esnafın sahur programına katılarak onun da gönlünü aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: