AK Partili vekil tazminatını bağışladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muğla Milletvekili Hasan Özyer, ulusal bir gazetede hakkında yazılan asılsız yazılardan dolayı kazandığı 5 milyar liralık tazminatı Asayiş Vakfı'na bağışladı.

AK Parti Milletvekili Hasan Özyer, 1999 seçimlerinde milletvekilli adayı olduğu sırada Faralya Kabak Koyu'ndaki tapulu arazisine inşaat yapmaya başladığı için birçok gazetede hakkında yalan haber yapıldığını belirterek, "Ulusal gazetelerden biri ağır ithamlarda bulunmuştu. Hakkımda asılsız iddialarda bulunarak seçmeni etkilemeye çalıştılar. Hatta bu yazıları fotokopiyle çoğaltarak vatandaşa dağıttılar" dedi.

"TAZMİNATI VAKFA BAĞILADIM"

Uğradığı haksızlık üzerine adalete başvurduğunu ve ulusal gazete aleyhine tazminat davası açtığını belirten Hasan Özyer, "Aleyhime yazılardan dolayı 5 milyar 90 milyon lira tazminat almaya hak kazandım. Ancak ben mahkemeye para kazanmak için değil, haksızlığa uğradığımı ispatlamak için başvurmuştum. Şu anda haklılığım ortaya çıktı. Gazeteden aldığım 5 milyar 90 milyon liralık tazminatı da Asayiş Vakfı'na bağışladım" dedi.

Reklam
Reklam

İHA