AK Partili vekiller, Eskişehir'de nöbetçi milletvekili dönemi başlattı

AK Parti Eskişehir milletvekilleri, vatandaşın dertlerini, sıkıntılarını dinlemek ve yerinde kısa sürede çözebilmek için "Nöbetçi...

AK Parti Eskişehir milletvekilleri, vatandaşın dertlerini, sıkıntılarını dinlemek ve yerinde kısa sürede çözebilmek için "Nöbetçi Milletvekili" dönemi başlattı. Buna göre, 2012'den itibaren her hafta bir milletvekili partinin il binasında vatandaşlarla bir araya gelecek.
AK Parti Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı, Salih Koca, Ülker Can, İl Başkanı Süleyman Reyhan ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, kentte yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
6 ay önce duran uçak seferlerinin 28 Aralık'ta yeniden başlayacağı müjdesini veren Milletvekili Avcı, söz konusu seferlerin Eskişehir - İstanbul, Eskişehir - İzmir bağlantılı olarak çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere haftada üç gün karşılıklı yapılacağını kaydetti. Avcı, "Uçaklar İstanbul'da Sabiha Gökçen'i kullanacak. Eskişehir'in büyük uçaklara kapasitesi yetmediği için ATR tipi 66 kişilik uçak gelecek. Yazın da Antalya'ya bu tür seferler devreye girecek." dedi.
Avcı, yapılacak yeni stadın en uygun yerinin Sazova bölgesi olduğunu belirterek, "Gençlik Spor Müdürlüğünün Sazova'da 164 dönüm arazisi var. Biz stat değil vatandaşların 365 gün kullanabileceği bir spor merkezi yapacağız." diye konuştu.
Osmangazi Üniversitesi'nde çevre illere de hizmet verecek Beyin Krizi Merkezi'nin faaliyete geçirileceğini kaydeden Avcı, bunun için ödeneğin çıkarıldığını, çalışmaların kısa sürede başlayacağını belirtti.
Kızılinler bölgesinin termal cazibe merkezi haline getirilmesi konusundaki çalışmaların ocak ayında tamamlanacağını dikkat çeken Avcı, bu projenin gerçekleşmesi halinde yerli ve Ortadoğu'dan çok sayıda turist geleceğini ifade etti.
Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması yönünde karar çıktığını anlatan Avcı, bunun için gerekli kanun teklifini de hazırladıklarını vurgulayarak, "Bunu bir kanun teklifi değil hükümet yasa tasarısı olarak sunmak istiyoruz." dedi. Avcı, Eskişehir'in aynı zamanda UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti olması yönünde karar aldıklarını, bunun Paris'te yapılan genel kurulda kayıtlara geçtiğini söyledi.
AK Partili milletvekilleri olarak kentte "Nöbetçi Milletvekili" dönemi başlattıklarını, bunun 2012'den itibaren gerçekleşeceğini kaydeden Avcı, şöyle devam etti: "Her hafta bir günü halk günü ilan ettik. 2012'den itibaren her hafta pazartesi günü bunu gerçekleştireceğiz. Her hafta bir milletvekilimiz partimizin il binasında saat 14.00'de halkımızın sorunlarını, sıkıntılarını dinleyecek. Biz vatandaşımızı Meclis'imize de bekliyoruz. Her zaman kapımız açık. Ancak biz onların hizmetkarıyız. Onların dertlerini, sıkıntılarını yerinde dinlemek, çözmek istiyoruz."
Milletvekili Ülker Can ise Eskişehir'de bir kampüs hastane kurulacağını kaydederek, "Kampüs hastanenin yeri, Sağlık Bakanı ile yaptığımız görüşme sonucunda belli oldu. Merkez, Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi’nde olacak." diye konuştu.
Milletvekili Salih Koca da yapılması planlanan gar ile ilgili çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti. Gar ile şehir çıkışına kadar olan bölümdeki 2 geçitteki çalışmaların sürdüğünü, güzergah üzerindeki köprünün yıkılacağını, iki noktadaki çalışmanın önümüzdeki günlerde tamamlanacağını ifade eden Koca, "Eskişehir gelişmiş, aldığı hizmetlerle yıldızı parlayan kent olacak. Kentte devlet yatırımları kesintisiz sürüyor. Hedefimiz halkın daha kaliteli, modern şehir, hizmet sunmak. Gar da bu çalışmalardan biridir." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz