Ak Partili Vekiller Halkı Bilgilendirdi

MUĞLA (İHA) Muğla'nın AK Partili iki Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden ve Ali Boğa,...

MUĞLA (İHA) Muğla'nın AK Partili iki Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden ve Ali Boğa, Muğla Öğretmenevinde "Halk Hizmet Buluşması" adı altında düzenledikleri toplantı aşırı izdiham nedeniyle salonda yer kalmadı. Vatandaşların birçoğu ayakta kalırken, Eğitim, TOKİ ikinci etap, 500 Yataklı Hastane, 12 Eylül darbecilerinin yargılanması konularında bilgi verdiler.

'Halk Hizmet Buluşması' toplantısına İl başkanı Nihat Öztürk, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çelebi, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis üyeleri, belediye Meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları ile ilçe ve belde başkanları katıldı.

Reklam
Reklam

"DİN TÜCCARLARININ ÖNÜNÜN KESTİK"

AK Parti Milletvekili Yüksek Özden, 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili bilgi verirken, "Bu yasa Adnan Menderes'in Ezan'ı Türkçeden Arapça okutması kadar önemlidir. İyi bir vatandaş yetişmesi kadar iyi bir insan yetişmesi de önemli. Bu yasayla dinimizi, Kur'an'ı öğrenmek isteyenlerin önünü açtık. Geçmişte kendilerini tarikat şeyhi ilan eden sahtekârların, din tüccarlarının bu yasayla önünü kestik. 1998 yılından bu yana bu yasakların acısını bu vatandaş çok çekti. 1940'lı yıllarda Muğla Atatürk İlkokuluna gelen bir müfettiş, öğrenciye sorduğu her soruyu bilmesi sonrası Fatiha biliyor musun diye sormuş. Bu yaşanmış ve belgeli bir yaşanmış olay. Çocuk bildiğini ve okuması üzerine müfettiş 'Sen bunu kimden öğrendin' diyerek soruşturma açtırmış. Nereden nereye. 1940'larda Fatiha okumanın suç olduğu bir dönemden bu güne geldik. Kur'an'ı Kerim'in seçmeli ders olmasını bugün içine sindiremeyenler var" dedi.

12 EYLÜL DARBECİLERİNİN YARGILANMASI

12 Haziran seçimleri öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Eylül darbecilerinin yargılanması için yasa değişikliği önerisini kabul etmeyenler ve meclise gelmeyenlerin bugün sıraya girdiklerini belirten Özden, "CHP bu değişiklik meclise gelmedi. 'Yapamazsınız' dedi. Bugün 12 Eylül darbecileri yargılanıyor. Ne oldu. Hani yargılayamaz demiştiniz. Müdahil olmak için şimdi bunlar sırada bekliyor. 28 Şubat da yarılanacak, gerekirse 1 Mayıs'ın da yargılanması için bu yolu açacağız. Artık karanlıkta hiçbir şey kalmayacak" dedi.

Reklam
Reklam

DOĞALGAZ'DA BİLGİ KİRLİLİĞİ YAŞANDI

Muğla'nın doğalgaz ile ısınması için sürekli bilgi kirliliği yaratıldığını belirten Yüksel Özden, "Geçen dönem Doğalgaz boru hattı BOTAŞ tarafından Muğla girişine kadar getirildi. Burada EPDK (Enerji Piyasası Denetleme Kurumu) şehir içi dağıtım ihalesi yapmak için belediyelerden gerekli raporları istedi. Yatağan, Bayır beldesi, Muğla merkez ve Ula ilçesinden gelen yazıların hemen ardından EPDK'ye giderek Doğalgaz Dağıtım Lisans İhalesi açıldı. Burada özellikle Muğla Belediyesi bilgi kirliliği yarattı" ifadelerini kullandı.

Muğla'nın teşvik bölgeleri sıralamasında Antalya, İzmir gibi iller ile birinci bölgede olması ile ilgili de bilgi veren Özden, "Evet teşvik bölgeleri sıralamasında Muğla 1. Bölgede. Fakat turizm ve madencilik konularında Muğla 5. Bölge gibi yararlanacak. Muğla'da sanayi anlamında bir yatırım yok. Sadece Organize Sanayi konusunda Milas'ta bir çalışma var. Muğla daha çok İhtisas Organize Sanayi bölgeleri ile ön plana çıkacak" dedi.

500 YATAKLI HASTANE

Reklam
Reklam

12 Haziran seçimleri sonrası kabine açıklanır açıklanmaz Ali Boğa ile birlikte ilk gittikleri Bakanın Sağlık Bakanı olduğunu belirten Özden, "Muğla Türkiye'nin en önemli kentlerinden birisi. Sağlık alanında bu güne kadar yeterli destek almamış. İlk icraatımız hastane oldu. 500 yataklı bir hastane için tüm projeleri ve ödeneğini de bulduk. Şimdi Muğla'ya 500 yataklı, modern bir hastane için önümüzdeki günlerde temel atılacak" şeklinde konuştu.

ALİLİKTE TOKİ DANIŞMA BÜROSU AÇILIYOR

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, İlahiyat Fakültesi için YÖK'ten onayın çıkmasının ardından yasal prosedörün devam ettiğini belirterek, "İlahiyat Fakültesi Muğla Üniversitesi Merkez kampüsünde faaliyet gösterecek. Bunun yanında TOKİ 2. Etap ile ilgili bizlere çok sayıda soru geliyor. Bu soruların cevap bulması için sayın valimiz ile görüştük ve Valilik bünyesinde TOKTİ danışma bürosu açılacak. Muğla'nın il oluşunun 100. Yılı olan 2013 yılında hiçbir geliri olmayan. Sağlık güvencesi olmayan 100 vatandaşımıza 100 adet ev verilecek. Bu evler 65 metrekare olacak. Bunun yanında alt gelir grubuna hitap edecek 85 ve 115 m2'lik 650-700 adet de sosyal konut evler yapılacak" dedi.

Reklam
Reklam

Muğla'da yapılması planlanan 500 yataklı hastane 13 Bin 750 metrekare oturma alanı sahip olacak. 200 poliklinik odası, 36 yoğun bakım, 18 yeni doğan bakım odası, 4 doğumhane birimi, 12 adet ameliyathane bulunacak hastanede 140 tek yataklı hasta yatak odası, 180 2 yataklı hasta yatak odası ve 20 ünite klinik birimi var. Her ünitenin 25 yataktan oluştuğu hastane toplam otoparklar alanı hariç 80 Bin metrekare inşaat alanı olacağı öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: