AK Partili vekiller sel bölgesinde incelemelerde bulundu

AK Parti'li milletvekilleri önceki gün etkili yağışın ardından selin vurduğu Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Gebiz...

AK Parti'li milletvekilleri önceki gün etkili yağışın ardından selin vurduğu Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Gebiz bölgesinde incelemelerde bulundu.
Antalya milletvekilleri Menderes Türel ve Gökçen Özdoğan Enç, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve Kadın Kolları İl Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan bölgede incelemelerde bulunup, vatandaşların sıkıntılarını dinledi.
İl Başkanı Köse ile milletvekilleri Türel ve Enç, Antalya Valiliği tarafından Gebiz’de oluşturulan kriz masası yetkilileriyle görüşüp, bilgi aldı.
AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, milletvekilleri Menderes Türel ve Gökçen Özdoğan Enç, beraberindekilerle Akçapınar köyü girişinde yıkılan köprünün bulunduğu yerde incelemelerde bulunup vatandaşlarla görüştü.
Valilik Afet Kurulu ile sık sık görüşen Antalya Milletvekili Menderes Türel, yaşanan felaketin boyutlarına dikkat çekti.
Bölgede son 70 yılın en etkili yağışı nedeniyle bir felaket yaşandığını kaydeden Türel, "Metrekareye 300 kilogram yağış düştüğü bilgisi verildi. Bu çok aşırı bir yağıştır. Belediye başkanlığım döneminde 140 kilogram yağışın Antalya’yı ne hale getirdiğini biliyorum. Ancak, önemli olan burada mağduriyetin bir an önce giderilmesi, yaraların en kısa zamanda sarılmasıdır. Bunun için teşkilatımız ve milletvekilleri olarak bizler elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Tabii ki öncelikli olarak kayıp vatandaşlarımızın bulunması için arama çalışmaları hız kesmeden sürdürülmelidir.” diye konuştu.
Sel felaketinde yıkılan Akçapınar Köprüsü'nde 2008 yılında İl Özel İdaresi tarafından güçlendirme çalışması yapıldığını belirten Türel, “Buralarda gerekli tedbirler alınmış ancak felaketin sebep olduğu sonuçlar bizi çok üzdü.” dedi.
Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ise partisinin grup toplantısında sel felaketiyle ilgili bilgi verip, ilgili bakanlara konuyu aktaracağını söyledi. AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse de “Devletimizin şefkati ile vatandaşlarımızın yaralarını sarıp, mağduriyetlerini gidermeye çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz