Ak Parti'li Vekiller Silopi’yi Ziyaret Etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) heyeti, Şırnak'ın Silopi ilçesinde, kısa bir süre önce Iğdır'da...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) heyeti, Şırnak'ın Silopi ilçesinde, kısa bir süre önce Iğdır'da yaşanan trafik kazasında şehit olan askerin taziyesine katıldı.

Çözüm sürecini halka tanıtmak için bölgeye gelen AK Parti milletvekilleri, Fatih Ünal, Sıtkı Güven ve aralarında akil adamlardan Mehmet Emin Ekmez'in bulunduğu heyet Silopi girişinde davul zurna eşliğinde karşılandı. Heyet adına burada açıklamada bulunan AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay, "Bu ülkenin birliği beraberliği için her zaman elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bugün böyle bir havanın oluşmasıyla beraber Allah’a ne kadar hamd etsek azdır. Türkiye insanı aslında sadece Türkiye’den de ibaret değildir. Türkiye’de oluşmakta olan bu barış ve kardeşlik havası aslında bütün bir bölgeye bütün Ortadoğuya, Arap dünyasına, Kürt dünyasına, Türk dünyasına büyük bir heyecan ve enerji vermektedir. Biz aslında hiçbir zaman kopmadık birbirimizden. Türkiye insanı ‘barış’ diyor ama ben bu barış kelimesini çokta sevmiyorum. Çünkü biz hiç savaşmadık. Kimse kimseyle savaşmadı. Her ülkede olur bazı sorunlar. Türkiye canlanıyor. Bahar aylarında bütün yeryüzünün yeşillendiğini canlandığını görerek Allah’ın bir mucizesine tanık oluyorsak, şahit oluyorsak, halklarda böyledir. Halklarında üzerlerinden böyle bir kış geçer. O içlerindeki uhuvvet, heyecan canlanır ve Allah bu ülkeye yine tarihteki o canlanış günlerini, birlik beraberlik günlerini tekrar nasip edecektir. Hep birlikteyiz beraberiz inşallah" dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güven ise "Bu topraklarda olmaktan çok mutluyum, çok büyük onur duyuyorum. Bende Kahramanmaraş halkının bol bol selamını getirdim. Onlar bana Şırnak halkını, Silopi halkını, Uludere, Cizre halkını kucakla dedi. Biz inşallah hep birlikte kucaklamaya geldik. Bu coğrafyada yıllar yılı barış içerisinde yaşadık. Huzur içerisinde yaşadık. Şu 30 yıl bizim geçmişimizdeki güzel günlerimizi asla unutturamaz. Bu etnik farklılıklarımız, inanç farklılıklarımız bizim en büyük zenginliğimiz. Bu zengin coğrafyadan farklıkların bol olduğu coğrafya çıkan insanlar dünyanın neresine giderse gitsin orada başarılı olmuşlardır. O da bu coğrafyanın en büyük artışıdır. İnşallah biz bu çeşitliliği zenginliği bozmadan barış içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. 10 yıllık AK Parti iktidarı döneminde genel başkanımız Başbakan Recep Tayip Erdoğan 10 yıldır bu barışın temellerini atıyor. Geldiği günden beri barış ve kardeşlik, milli birlik ve kardeşlik projesi dedi. Bunun alt yapısını hazırladı ve bugünlere hep birlikte geldik. Ak Partiye destek verin omuz verin güç bulsun, güç buldukça bu süreç devam etsin" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Milletvekilleri ve beraberindeki heyet kısa bir süre önce Iğdır'da yaşanan trafik kazası sonrası şehit düşen asker Halil Şaki'nin taziyesine katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz