Ak Parti'li Vekillerin Konteynır Kent Ziyaretleri

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekilleri Mustafa Bilici ve Fatih Çiftci, konteynır kentleri...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekilleri Mustafa Bilici ve Fatih Çiftci, konteynır kentleri ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Vangölü ve Anadolu konteynır kentlerini ziyaret eden milletvekilleri Bilici ve Çiftci, konteynır kentlerde yaşanan mevcut sorunlar hakkında bilgi aldılar. İlk önce Vangölü Konteynır Kenti'ni ziyaret eden milletvekilleri Bilici ve Çiftci, büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı. Konteynır kent sakinleri, musluklarında akan suyun çamurlu olduğunu ve dolayısıyla çocuklarının rahatsızlandığını ileri sürdü. Bunun için metrelerce uzaktan su taşımak zorunda kaldıklarını söyleyen depremzedeler,

Reklam
Reklam

depremin üzerinden 6 ay gibi bir süre geçmesine rağmen, halen bazı sıkıntıların var olduğunu söyledi. Depremzedeler, "Artık hamal gibi su taşımak istemiyoruz. Başbakanın talimatları ile bizlere konteynır verildi. Elektriğimizde verilmiş. Maddi ve manevi olarak hükümetten destek aldık. Fakat her nedense yerel yönetim bize hiç bir yardım yapmadı. Bize Allah'ın suyunu bile çok görülüyor. Belediye bizlere içilebilir temiz bir damla su tahsis edemiyor. Halimiz ne olacak bilemiyoruz. Sayın vekillerimiz lütfen bize bir çözüm bulun. Çamurlu su içen çocuklarımızın birçoğu tifo hastalığına yakalanacak. Hastalık belirtileri şimdiden kendini göstermeye başladı. Ne olursunuz, Belediye ile görüşün. Belediye Başkanına bu sorunumuzu söyleyin. Bize yardım edin. Belediyenin bize çamursuz su vermesi konusunda yardımcı olun" dedi.

Milletvekilleri Bilici ve Çiftci ise depremzedelere çamurlu içme suyundan kurtaracaklarını söyledi. Konteynır kentlerde kalanların temiz su içmeleri için bütün imkanları seferber edeceklerini dile getiren Bilici ve Çiftci, "Gerekli tüm mercilerle birebir görüşeceğiz. Sizler rahat etmedikçe, bizler rahat edemeyiz. Bu nedenle ne olursa olsun, isterse canımıza dahi mal olsa size sağlıklı su temini konusunda ne gerekirse fazlasıyla yapılacaktır. Sizin ve çocuklarınızın çamurlu su içmeye gönlümüz ve vicdanımız kabul etmez. Tek bizim değil, hiçbir yöneticinin ve hiçbir idarecinin vicdanı kabul etmez. En kısa zamanda yetkili tüm mercilerle görüşülerek çözüm bulunması konusunda ne gerekirse harfiyen yapılacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Milletvekilleri Bilici ve Çiftci, depremzedelerin okula giden çocukları için talep ettikleri servis sözünü de verdikten sonra Anadolu Konteynır Kenti'ne geçti. Bilici ve Çiftci, burada düzenlenen bir nişan törenine de katıldıktan sonra ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: