Ak Partili Yemişçi`den Milli Eğitim Müdürü Bağlar`a Ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Katip Üyesi Özlem Yemişçi beraberinde AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan ve partililerle birlikte Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar`ı makamında ziyaret etti.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan, Tekirdağ il yönetim kurulu üyeleri, Çorlu ilçe teşkilatı yönetici ve üyeleri, il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri ve partililerden kalabalık bir heyetle Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar`ı makamında ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Okulların açılması ve ilköğretim haftası nedeniyle Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bir ziyaret gerçekleştirdiklerini dile getiren Özlem Yemişçi: “Yoğun programlardan ötürü ilköğretim haftasının açılışı nedeniyle Çorlu`da düzenlenen törenlere katılamamıştım. Şimdi Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ziyaret ederek İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Bağlar nezdinde tüm eğitim camiasına yeni eğitim - öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunmak istedik” dedi.

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlardan Çorluda eğitim - öğretim alanında yaşanan sıkıntılar konusunda da bilgiler alan Yemişçi, AK Parti iktidarı döneminde eğitime yapılan yatırım hamlelerine dikkat çekti. Hayırseverlerle, hükümetin el ele verdiğini kaydeden Yemişçi eğitime yapılan yatırımlardan ötürü hayırseverlere de teşekkür etti.

2012 - 2013 eğitim - öğretim yılında Çorlu`da ilçe merkezi belde ve köylerde bulunan okullar ile özel eğitim kurumları da dahil olmak üzere 45 ilkokul, 39 ortaokul, 20 lise toplam 120 okul ve kurum 51 özel eğitim - öğretim kurumu toplam 171 okul ve kurum var diyen Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar: “3 bin 400 Anaokulu ve Anasınıfı, 17 bin 100 ilkokul, 17 bin 300 ortaokul, 12 bin 600 lise öğrencisi olmak üzere toplam 50 bin 400 öğrencimiz bulunuyor. Bu yıl 4+4+4 olarak bilinen eğitim ve öğretim sistemimiz kesintili - kademeli olarak yeniden yapılandırıldı. Bu yeni bir sistem. Bazı sorunlarımız olması doğal. Ancak eğitim ve öğretimin genel gidişatını olumsuz etkileyecek sorunumuz yok. Bu konuda her türlü tedbirler alındı” dedi.

Reklam
Reklam

Çorlu`da bulunan okullarda Fatih Projesi kapsamında yapılan çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekleyen Bağlar: “Bu öğretim yılında 32 derslikli Reşadiye Ortaokulu, 21 derslikli Atakent Ortaokulu ve Hatip Mahallesinde 100 derslikli anaokulu binaları eğitim ve öğretime açılmıştır. Bu öğretim yılında taşımalı uygulaması ile ilköğretimde 258, ortaöğretimde 688, özel eğitimde 204 olmak üzere toplam bin 150 öğrencimiz taşınacaktır. 588 bin ders kitabı ücretsiz olarak öğrencilerimize dağıtılmıştır” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: