AK Parti'li Yerel Yöneticiler İzmir'de Buluşacak

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimler 8. Bölge Toplantısı” 23...

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimler 8. Bölge Toplantısı” 23 Kasım Cuma günü İzmir'de yapılacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Menderes Tevfik Türel ile AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Sekmen'in koordinasyonundaki toplantıya AK Parti İzmir İl Teşkilatı ev sahipliği yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılacağı toplantı Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu'nda gerçekleştirilecek. Ege Bölgesi'nde bulunan illerin milletvekilleri, il başkanları ve il belediye başkanları, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları, belde başkanları ve belde belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, bölgedeki tüm il genel ve belediye meclis üyelerinin katılacağı toplantı basına açık ve basına kapalı olmak üzere iki bölüm halinde düzenlenecek.

Reklam
Reklam

AK Parti İzmir İl Teşkilatı olarak bu önemli toplantıya ev sahipliği yapacak olmalarının kendilerini memnun ettiğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “İzmir'de gerçekleştirilecek olan 'Yerel Yönetimler 8. Bölge Toplantısı' AK Parti'li belediyelerin ve seçilmiş yerel yöneticilerin çalışmalarının masaya yatırıldığı bir etkinlik olacak. Bu toplantının İzmir'de düzenleniyor olması çok önemli. AK Parti İzmir İl Teşkilatı olarak bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Toplantının verimli geçmesi adına gereken tüm çalışmaları yapıyoruz.” dedi.

MİLLETİMİZİN HİZMETKÂRIYIZ

AK Parti'li belediyelerin yaptıkları çalışmalarla ülkenin ve partinin yüz akı olduğunu belirten Ömer Cihat Akay, Türkiye'nin yerel yönetimlerde hizmetin, etkin ve verimli çalışmanın ne demek olduğunu AK Parti ile gördüğünü ifade etti. İnsan merkezli, hizmet odaklı, kaliteli, zamanında, etkin ve verimli hizmet sunma anlayışının AK Parti ile zirve yapmış olduğuna dikkat çeken Akay, “Yerel yönetim kademeleri bir siyasi partinin en önemli birimlerindendir. Yerel yönetimler, millete hizmetin ilk basamağıdır. İşte bu nedenle diyoruz ki, siyaset yerelde başlar. Kalkınma yerelde başlar. Çünkü yerel yönetimler partinin hizmet anlayışının omurgası olduğu gibi halkla kurumsal olarak buluştuğu ilk noktadır. Milletin ne istediğini, ne beklediğini, insanımızın sıkıntılarını en iyi yerel yöneticiler bilir. Zira onların halkla bağı seçimden seçime değildir. Belediyecilik demek, milletin derdiyle dertlenmek, acısını ve sevincini paylaşmak, her daim vatandaşın sorunlarıyla hemhal olmak demektir. Çünkü biz, belediyeleri sadece park yapan, sadece yol yapan, sadece alt yapı inşa eden, sadece çöp toplayan kurumlar olarak görmedik ve görmüyoruz. Belediyelerimiz bunları tabi ki yapacak. Hem de en iyisini yapacak. Bunların onların asli görevi olduğundan hiçbir şüphemiz yok. Ve bunları en iyi şekilde yapmaya da her zaman gayret edecekler. Ancak, belediyeler, 'önce insan' diyecek ve insanımızın imdadına yetişecek." dedi.

Reklam
Reklam

Cihat Akay, "Belediyeler, sosyal ve kültürel gelişimi, sanatı, sporu destekleyecek. Belediyeler yaşlıları, çocukları, kadınları her yerde dikkate alacak, vatandaşı yönetime ortak edecek. AK Parti'nin belediyecilik anlayışı rutinin dışına çıkan bir yapıda tezahür etmektedir. Bizim belediyelerimiz, bizim seçilmiş yerel yöneticilerimiz milletin hizmetkârıdır. Biz milletimizin hizmetkârıyız. İşte İzmir'de gerçekleştireceğimiz toplantıda bu belediyecilik anlayışını, bu hizmet anlayışını değerlendireceğiz, bu çıtayı daha da yükseklere çekmenin yolunu arayacağız. Amacımız milletimize daha fazla hizmet.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: