Ak Parti'li Yıldırım Çözüm Sürecini Değerlendirdi

AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.AK Parti Çorum Sungurlu İlçe...

AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti Çorum Sungurlu İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Ak Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, İlçe Başkanı Muammer Çuhacı, AK Partili Belde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve partililer katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan milletvekili Murat Yıldırım, çözüm sürecinde 'bir şeyler verildi, bir şeylerden vazgeçildi' şeklindeki eleştirilerin doğru olmadığını belirterek, "Verilen bir şey yok. Sadece taşlar yani olması gereken devlet yapısı yerine oturuyor" dedi.

Reklam
Reklam

Yıldırım, sürecin sorunsuz bir şekilde ilerlediğini kaydetti. Türkiye'de belirli bir kesimin 30 yıldan beridir ülkeyi bölmek için çaba sarf ettiğinden bahseden Yıldırım, “Kendisini bu memleketten ayrı gören bir kısım zihniyet bu ülkeyi bölmek için 30 senedir çalışıyor ve bunu da açıkça ilan ediyorlardı. Geçtiğimiz günlerde ise açıkça ilan ettiler ki biz bu işi başaramadık. Bu ülkeyi bölemiyoruz. Kendi tabirleriyle savaşıyorlardı, savaşmaktan da yoruldular. Silahlarımızı alıp terk ediyoruz burayı dediler. PKK terör örgütü ülke sınırlarına çıkma konusunda ki kararının sebebi bu milletin her kesimi ile bu işe hayır demesidir. Hayır dediğini de AK Parti'nin arkasında durmak sureti ile yapmıştır. Çözüm sürecini AK Parti bir kısım düzeltme operasyonları ile belli bir noktaya kadar getirmişti. İnşallah nihai sürecin noktası geçtiğimiz hafta koyuldu. Bazıları bizim neyin karşılığında bu süreç içerisinde bu noktayı elde ettiğimiz konusunda bizleri sorgulamaktadırlar. Daha doğrusu ne verdiniz de böyle oldu? Ne verdiniz de Apo bu hale geldi? Ne verdiniz de silahlı terör örgütü bu ülkeyi terk ediyor? Siz buna neleri sattınız? Bu sorgulama siteminin şekli, tavrı yanlış. Aslında verilen bir şey yok. Sadece taşlar yani olması gereken devlet yapısı yerine oturuyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

İsrail'in Mavi Marmara saldırısından dolayı Türkiye'den özür dilemesi konusuna da değinen Yıldırım, bunun Türkiye'nin uluslararası arenadaki en büyük başarılarından birisi olduğunu söyledi. Yıldırım, bu başarının sırrının millete hizmet etme anlayışından geçmesi olduğunu belirtti.

AK Parti Sungurlu İlçe Teşkilat Başkanı Muammer Çuhacı da, teşkilatta toplantılar ve koordinasyon üzerine bir sunum yaptı. Çuhacı, kadın ve gençlik kolları başta olmak üzere tüm teşkilatın seçimlere hazır olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya ise göreve geldikten sonra geçen 4 yıl içerisinde yapılan yatırımlardan bahsederek, 2013 yılında gerçekleştirecekleri projeleri ve 2013 Mart- Nisan aylarında yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Uzunkaya, hayata geçirmeyi düşündükleri modern pazar yeri içinde çalışmaların devam ettiğini, proje bitimi ile Sungurluluların gönül rahatlığı ile alışverişlerini yapabilecekleri sağlıklı bir pazar yerine kavuşacaklarını belirtti. Uzunkaya, Sungurlu'nun su sorununu çözme adına çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz