Ak Partili Yurttaş, İşadamlarının Konuğu Oldu

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın (STSO) gerçekleştirdiği Meclis Toplantısında bu ayki onur konuğu Ak Parti...

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın (STSO) gerçekleştirdiği Meclis Toplantısında bu ayki onur konuğu Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş oldu.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ve eşi Dilek Yurttaş, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özbaş, Meclis Başkanı Özcan Ünlü, AK Parti İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul, STSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri ve çok sayıda partilinin katılımı ile Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Sardes Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını Meclis Başkanı Özcan Ünlü yaptı.

Reklam
Reklam

Ünlü, burada yaptığı konuşmada, "Her ay bir konuğumuz ile birlikte Salihli'nin, bölgenin ve ülkemizin sorunlarını görüşüyoruz. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler siyaset yapmıyoruz. Sizler siyaset kanalındasınız, bizler ise ticaret kanalındayız. Buradaki amacımız ülkemizi yönetenleri tanımak, görmek ve dinlemek. Sayın Milletvekilimizi ağırlamaktan mutluyuz" dedi.

Salihli'yi ve Manisa'yı yakından ilgilendiren Büyükşehir Yasa Tasarısı hakkında açıklamalarda bulunan Yurttaş, şu bilgileri verdi: "Mevcutta 16 Büyükşehir var. Hazırlanan tasarı ile birlikte bu 16 büyükşehir olan illerimize 13 yeni büyükşehir daha eklenecek. Şu anda Türkiye'de iki ayrı büyükşehir uygulaması bulunmakta. Yeni büyükşehir olacak 13 il ile birlikte mevcutta büyükşehir olan 16 ilimizde de şu anda İstanbul ve Kocaeli'de uygulanan Büyükşehir modeli geçerli olacak. Büyükşehir il sınırlarının tamamını kapsayacak. Tüm il sınırları içerisinde belde ve köyler ilçenin mahallesi haline gelecek. Ayrıca bu büyükşehir olan 29 ilimiz dışında, 81 ilin tamamında nüfusu 2 binin altında olan tüm belde belediyeleri de kapatılacak. Köylerdeki muhtarlıklar mahalle muhtarlığı haline getirilecek. Ancak orman köylülerimizi mağdur etmeyeceğiz. Orman köylülerimiz şu anda yararlandıkları tüm haklarından yararlanmaya devam edecekler. Büyükşehir Yasa Tasarısı Ekim ayında açılacak Mecliste ilk gündem maddelerinden birisi olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a Salihli için Havalimanı talebinde bulunduğunu açıklayan Yurttaş, "Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'a bölgeden Ankara'ya havayolu ile gidilmesinin zaman kaybı olduğunu söyledim. Çünkü İzmir'e gitmek , havalimanına ulaşmak, uçağa binmek ve buradan Ankara'ya ulaşmak zaten dört ya da beş saati alıyor. Bakanımıza Salihli ve Gölmarmara arasındaki bir alana havalimanı yapılabileceğini söyledim. Ancak Bakanımız buna gerek olmadığını, 2017 yılında tamamlanacak Yüksek Hızlı Tren projesi ile uçağın demiryolu ile bölgenin ayağına getirileceğini ve çok kısa sürelerde Ankara'ya ulaşılacağını söyledi" dedi.

Salihli'ye bir Fakülte kazandırılması için çalışmaların devam ettiğine de değinen Yurttaş, Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin Fakülte binasının yapımı için ihaleyi gerçekleştirdiğini ve Fakülte binası için temel atma töreninin bir ay içerisinde gerçekleştirileceği söyledi.

Yurttaş, "Şu anda aynı zamanda 500 kişilik öğrenci yurdunun da inşaatı devam etmektedir ve önümüzdeki yıl içerisinde hizmete girecektir. Salihli'ye kazandırılacak Fakültenin Sosyal Bilimler Fakültesi olmasına yapılan görüşmeler sonucunda karar verilmiştir. Fakülte ile ilgili tüm gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Fakültemizin yapılacağı yerleşke, kampüs alanı hiç bir ilçemize nasip olmayacak büyüklükte bir alan. Bu alan sadece Fakülteye değil, ileride Salihli'ye bir Üniversite kazandırılmasına da izin verecek büyüklüktedir. Salihli'ye bir Üniversite yakışır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Salihli'de yapımı devam eden ve yapılacak olan yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulunan Yurttaş, 300 yataklı Salihli Devlet Hastanesi'nin arka bölümündeki Verem Savaş Dispanserlerinin yıkılarak buraya 75 yataklı ek bina yapılacağını, eski SSK Hastanesinin bahçesine içerisinde ameliyatların da yapılabileceği 30 ünitelik bir Diş ve Ağız Sağlığı Merkezi'nin kazandırılacağını, mevcut Huzurevi binasının yıkılarak yeşil dokuyu bozmaksızın yeni bir huzurevi, yaşlı rehabilitasyon ve sosyal hizmet merkezi binasının yapılacağını, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) için bir hizmet binası yapılacağını, Salihli Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesinde yapımı devam eden Planeteryum (Uzay Gözlemevi) inşaatının da bir ay içerisinde tamamlanacağını, lokal bölümü hizmete giren öğretmenevinin eksiklerinin tamamlanarak, önümüzdeki süreçte tam donanımlı olarak açılacağını, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na 25 derslikli, Yılmaz İlköğretim Okulu'na da 12 derslikli modern okul binaları yapılacağını ve son olarak da Salihli Kapalı Cezaevi'nin merkezde kalmasından dolayı Durasıllı'ya yapılacak yeni Kapalı Cezaevi'ne taşınacağını söyledi.

Reklam
Reklam

STSO Başkanı Ahmet Özbaş'ın "Salihli'ye Doğalgazın gelmesi ile ilgili ne gibi çalışmalar yapılıyor?" sorusu üzerine Yurttaş, şu yanıtı verdi: "Salihli'ye doğalgaz getirilmesi bizim de en önemli hedeflerimizden birisi. Tabi ki doğalgaz konusunda EPDK dediğimiz, enerji planlayan kuruluş yetkili. Biz BOTAŞ'ın Genel Müdürüne gittiğimizde orayı adres gösterdiler. Şu anda Manisa'da, Akhisar'da ve Turgutlu'da doğalgaz var. Burada doğalgazın olmamasının nedenini, taleplerin yeterli olmaması olarak ifade ettiler. Tabiki özel sektöre ihale edilmiş. Manisa Doğalgaz firması ile bu konuyu görüştük. Salihli bölgesini yatırıma değer görmedikleri için, böyle bir yatırım yapmayacaklarını söylediler. Sonra EPDK ile görüştük. EPDK, en son olarak Salihli, Alaşehir ve Sarıgöl üzerinden ana arterlerini kendilerinin yapacağı şekilde bu çalışmayı başlatacakları yönünde karar aldılar. Şu anda proje aşamasında. Tabi ki gerçekleşmesi için EPDK ve Enerji Bakanlığı'nın bu projeyi yatırım programına alması lazım. Şu anda 2012 yatırım programında yok. İnşallah 2013 yatırım programına alınması için teklif edecekler."

Reklam
Reklam

Dünya ve Türkiye Ekonomisindeki konulara da değinen Yurttaş, "Global kriz nedeniyle İMF Avrupa'nın can simidi oluyor, İspanya siestayı kaldırıyor, Portekiz'de hastaneler kapanıyor, Avrupa'da terk edilen bebeklerin sayılarında artış var. Dünyada İşsizlik çığ gibi büyüyor. Türkiye'de işsizlik yüzde 8 oranında. Türkiye'de 2012 yılında büyüme ilk çeyrekte yüzde 3,2 ikinci çeyrekte yüzde 2,9 oranında gerçekleşti. 2012 yılının ilk 7 ayında Türkiye 8 Milyar 900 Milyon Dolar ihracaat gerçekleştirdi. İhracatımız son 28 aydır yükselişte. Manisamız da ihracaatta 7. sırada yer alıyor" diye sürdürdü konuşmasını.

Yeni Anayasa ile ilgili açıklamalarda da bulunan Yurttaş, Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na her partinin üç temsilci vermesinin adaletli olmadığını vurguladı. Yurttaş açıklamasını, "Şimdi halkın verdiği yüzde 50 oyu bir kenara bırakacağız. Ben de 3 temsilci göndereceğim, BDP de 3 temsilci, MHP'de 3 temsilci. Bence bu eşitlik mi? Evet eşitlik ama Adalet değil. Adalet demek herkese eşit hak vermek değildir. Benim içime sinmeyen bir şey bu. Ama Türkiye'de herkes sözünü söylesin diye böyle bir şey yapıldı. Ayrıca bütün partilerin uzlaşması nasıl olacak? BDP ile MHP'yi nasıl aynı çizgiye çekeceksiniz? CHP ile MHP'yi ve ya CHP ile Ak Parti'yi nasıl aynı çizgide buluşturacaksınız. Belki ortak müştereklerin belirlenmesi adına, herkesin sözünü söylemesi adına bu Anayasa Komisyonu çalışmalarına mutlaka devam edecek ve 2015 Genel seçiminden önce mutlaka milletin huzuruna yeni anayasayı koymamız lazım. Millet bizden bahane istemiyor" şeklinde tamamladı.

Reklam
Reklam

Toplantı sonunda STSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özbaş ve STSO Meclis Başkanı Özcan Ünlü, 'onur konuğu' AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş'a günün anısına plaket sunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: