Ak Parti’li Yurttaş: “muhtarların Ödenekleri 457 Liradan 875 Liraya Çıkacak”

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen torba yasaya ilave edilecek önergelerle muhtar maaşlarına artış yapılacağını belirten AK...

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen torba yasaya ilave edilecek önergelerle muhtar maaşlarına artış yapılacağını belirten AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, köy muhtarlarının ödeneklerinde yüzde 90 oranında artış yapılacağını kaydetti.

Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, yapılacak artışla beraber muhtar ödeneklerinin aylık 457 TL’den 875 TL’ye çıkacağını müjdeledi. Yurttaş, “Muhtar ödeneklerine yansıyacak olan bu düzenleme çok ciddi bir artış anlamına gelmektedir. Bugüne kadar muhtarlar için bu kadar yüksek oranda bir artış yapılmamıştır. Köy muhtarları en düşük 228 TL prim ödemektedirler. Sigorta primi. Bunu kendileri ödemektedirler. Eğer primden sonra bu artış gerçekleştiği takdirde köy muhtarlarının eline 647 TL kalacaktır. Şuanda bu rakam, 100 küsur lira civarındadır. Aynı şekilde mahalle muhtarlarımızın ödemesi gereken en düşük sigorta primi 342 TL’dir. Artıştan sonra muhtarlarımızın eline net 533 TL geçecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 53 bin muhtarı ilgilendirecek olan bu düzenlemenin bütçeye yıllık maliyetinin 261 milyon TL olacağını kaydeden Yurttaş, uygulamanın 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren başlayacağını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: