AK Partililer, depremzedelere bir kamyon eşya topladı

Van ve Erciş’te yaşanan depremin ardından Muğla’daki misafirhanelere yerleştirilen depremzedelere yardımlar devam ediyor. AK Parti...

Van ve Erciş’te yaşanan depremin ardından Muğla’daki misafirhanelere yerleştirilen depremzedelere yardımlar devam ediyor. AK Parti Fethiye teşkilatı tarafından toplanan 1 kamyon dolusu eşya, depremzedelere ulaştırılması için Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne teslim edildi. Ayrıca Fethiye’deki misafirhanelerde kalan sosyal güvencesi olmayan depremzedeler için kişi başı 100 TL para yardımı yapıldı.
Van’da meydana gelen depremin ardından evleri yıkılan veya hasar gören depremzedeler Muğla’daki misafirhanelere yerleştirilmişti. İl geneline yayılan depremzedelerin ihtiyaçları eksiksiz olarak karşılanmaya devam ediyor. Bu bağlamda AK Parti Fethiye ilçe teşkilatı Vanlı depremzedeler için 1 kamyon dolusu erzak topladı. Büyük bölümü giyecek malzemesinden oluşan bu erzaklar il genelindeki depremzedelere verilmek üzere Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Teslim töreninde konuşan AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, teşkilat olarak daha önce toplanan 1 kamyon dolusu eşyayı Erciş’e gönderdiklerini söyledi.
Yardımların her geçen gün artarak devam ettiğini ifade eden Türkan, “Toplanan ikinci kamyon eşyayı da Muğla genelinde kalan depremzedelere ulaştırmaları için Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne teslim ettik. Toplanan eşyalar genellikle çocuk ihtiyaç malzemeleri ve bayan giyecek eşyalarından oluşuyor. Vanlı kardeşlerimizi en iyi şekilde ağırlayarak onlara depremin acısını unutmalarını sağlamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.
Kendilerinin depremzedelerin ihtiyaçlarını önceden tespit ettiklerini ve teslim alınan ürünlerin bu envanter dahilinde dağıtılacağını kaydeden Sosyal Hizmetler Müdürü İsa Eseoğlu, tasnif işleminin bütün Muğla geneli baz alınarak yapılacağını aktardı.

Reklam
Reklam

DEPREMZEDELERE 100 TL YARDIM YAPILDI
Öte yandan Sosyal Hizmetler Müdürü İsa Eseoğlu, Fethiye’deki sosyal tesislere yerleştirilen 144 depremzededen sosyal güvencesi olmayan 121’ine kişi başı 100 TL olmak kaydıyla toplam 12 bin 100 TL para desteği sağlandığını açıkladı. İlgili meblağların depremzedelere elden teslim edildiğini duyuran Eseoğlu, “Sosyal Güvencesi olanlara Vakıf Kanunu gereği maddi yardım yapma imkânımız bulunmamaktadır. Ama sosyal güvencesi olmayan 121 depremzedeye bir defaya mahsus olmak üzere 100’er TL’lik nakdi yardım yaptık.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz