AK Partililer Down Sendorumlular Derneği'ni Ziyaret Etti

AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanlığı heyeti, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edilen 'down...

AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanlığı heyeti, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edilen 'down sendromu farkındalık ayı' nedeniyle Down Sendromlular Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanı Orhan Tozlu, dernek başkanı Muzaffer Altuntaş'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AK Parti İl Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Elif Coşkun Bilgin ile İl Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Hikmet Yücebaş’ın da katıldığı ziyarette parti heyete çay ve ikram servisini, istihdam kazandırmak adına İş-Kur ile ortaklaşa garsonluk eğitimi alan down sendromlu çocuklar yaptı.

Reklam
Reklam

Down sendromlu bireylere yaşamın farklı yüzü eğitim, istihdam, spor, sanatsal ve benzeri alanlarda topluma tanıtmak, toplum bilincinin artmasını sağlamak amacıyla önemli başarılara imza attıklarını söyleyen Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Muzaffer Altuntaş, "İlimizde down sendromlu bireylere bağımsız yaşam becerilerini sürdürebilecekleri alanlar oluşturmak, onlara korumalı işyerleri kurulmasına öncülük etmek için çalışmalarımızı en sıkı biçimde sürdürüyoruz. Yine bu çocuklarımızın kendine güven duyan, bağımsız yaşama becerisini edinmiş bireyler yetişmesine katkıda bulunup, geleceklerini güven altında tutmak istiyoruz. Derneğimiz bu vizyon ve misyon dahilinde kurulmuş ve faaliyetlerini sürdürmektedir." dedi.

Sosyal İşler Başkanlığı olarak Engelli Koordinasyon Merkezi ile engellilere ilişkin çalışmalar yürüttüklerini aktaran AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanı Orhan Tozlu, "Engelliler düzeyinde belirlenen gün ve haftalarda ilgili sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edip onlarla bir araya geliyoruz. Buradaki amaç sizlerin sadece bir gün ya da haftada değil her zaman yanınızda olduğumuzu göstermek, imkânlar ölçüsünde destek olmak, ortak akıl üzerinde hareket ettirip güzel sonuçlar ve başarılar alınmasını sağlamaktır. Başbakanımızın da büyük önem verdiği bu çocukların eğitim ve sevgi ile neler yapabildiğini daha iyi görmekteyiz. BM tarafından kabul edilen 'Mart ayı down sendromu farkındalık ayı' dolayısıyla sizinle olan etkinliklerimiz her zaman devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Muzaffer Altuntaş ziyaretlerinden ötürü AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanı Orhan Tozlu'ya teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: