Ak Parti’nin 11. Kuruluş Yıl Dönümü

AK Parti’nin 11. kuruluş yıl dönümünde nedeni ile açıklama yapan AK Parti’nin Sakarya kadroları 11...

AK Parti’nin 11. kuruluş yıl dönümünde nedeni ile açıklama yapan AK Parti’nin Sakarya kadroları 11 yıllık süreçte yaşanan dönüşüme dikkat çekerken, Türkiye’nin geçirdiği bu sürecin önemine işaret ettiler.

14 Ağustos 2001 yılında siyaset hayatına giren Adalet ve Kalkınma Partisi 11 yılını geride bıraktı. Partinin 11 yıllık siyasi hayatında görev alan Sakarya kadroları da yıl dönümü ile ilgili açıklamalarda bulunarak AK Parti sonrası Türkiye’nin yaşadığı büyük dönüşüme dikkat çekti.

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, “Ekonomiden sağlığa, eğitimden kültüre, altyapımıza yaptığımız yatırımlara kadar birçok alanda hedeflerimize ulaştık ve daha ileri götürebilecek duruma geldik. Bunları yaparken tek başımıza değildik. Halkımızın bize olan güveni ve inancı da bizimle birlikteydi. Birlikte başardık, birlikte inşa ettik. Bugün 11. yıl dönümümüzü kutluyoruz. Kurulduğumuz ilk günün heyecanını yaşıyoruz. Tek gayemiz, halkımızın bize olan inancını, teveccühünü, yine halkımız için daha sarsılmaz bir hale getirmek, milletimizin ve gelecekteki bizlerin huzur ve refahını kalıcı kılmaktır. Milletimizden aldığımız emaneti koruyup kollamaktır. Var gücümüzle çalışmaya, kardeşliğin adresi olmaya devam edeceğiz. Daha iyisini yapmak için, milletimize hizmet için, Sakarya ve Türkiye için durmak yok, yola devam diyor, AK Partimizin yeni yaşının ülkemize, milletimize, Sakarya'mıza ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Lider ülke olma adına samimi bir niyetle çıktığımız bu yolda 11. yılımızı tamamlamış bulunuyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise Siyasi hayatına başladığı günden bugüne 11 yılını milletine hizmet ederek geçirmiş AK Parti’nin milletten aldığı desteğin her geçen gün artmasıyla yoluna devam edeceğini belirterek, “Halkımız, girdiği her seçimde AK Parti’ye olan desteklerini esirgememiş, genel hizmetlerde, yerel yönetimlerde, demokratik adımlarda yanında olduğunu göstermiştir. Dünyaya paralel bir şekilde, hayatın her alanında yaşanan o büyük değişim ve dönüşüm Türkiye’nin kendine güvenmesini sağlamıştır. Türk halkı, ayakları yere basan, ‘Ben de varım’ diyen bir ülkenin fertleri olmaktan mutluluk duymuş, yaşanan her değişim karşısında milletimiz özgüven kazanmıştır. Türkiye’de yaşanan zihinsel dönüşümün yansımaları Büyükşehirlerden, kent merkezlerine, ilçe ve mahallelerden köylere kadar uzanmış, hizmet yelpazesi genişledikçe milletimiz refaha kavuşmuştur. Türkiye’de yaşanan bu zihinsel dönüşüm sürmelidir. AK Parti, bu değişimini başat aktörü olarak halkımıza hizmet etmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

TBMM İnsan Haklarını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, AK Parti’nin statükonun karşısında duran reformist bir parti olduğunu dile getirirken, AK Parti’nin Türkiye demokrasi tarihinde her zaman reformlar ile anılacağını söyledi. Üstün, “AK Parti sürekli kendini yenileyen ve dinamizm katan bir partidir. AK Parti ilk iktidara geldiği günden bu yana oylarını arttırarak iktidara gelmesi gibi inşallah Cumhuriyetimizin 100. yılında da iktidar olarak Türkiye’yi arzu ettiği hayallere taşıyacaktır. Ben iyi ki varsın AK Parti diyorum. İnşallah iktidar olarak nice 11 yılları kutlarız. Bu günlere kavuştuğumuz için mesut ve bahtiyarız. Tüm AK Parti ailesinin ve bu partiye gönül verenlerin kuruluş yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ise AK Parti’nin nevi şahsına münhasır bir parti olduğunu belirtirken, “AK Parti siyaset noktasında kuruluşunun üzerinden 1 yıl geçmeden halkın iktidara getirdiği bir oluşumdur. AK Parti’yi halk kurmuştur. Halkın iktidara getirdiği parti Türkiye ile birlikte büyümüş ve bugünlere gelmiştir. Bundan 11 yıl önce ki Türkiye’nin durumunu aklımıza getirdiğimizde Allah AK Parti’yi başımızdan eksik etmesin diyoruz. Büyüyen Türkiye’nin ve AK Parti’nin mimarı olan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürü bir borç biliyorum. İnşallah iktidar olarak nice yıl dönümlerini birlikte kutlarız. İnşallah Türkiye AK Parti ile birlikte nice ufuklara birlikte yol alacaktır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz