AK Parti'nin 12. Kuruluş Yıl Dönümü

SİİRT (AA) - AK Parti Siirt İl Başkanı Ali İlbaş, "Mısır'da yaşanan katliamı kınıyor, tüm dünyayı harekete geçmeye davet ediyoruz"

AK Parti Siirt İl Başkanı Ali İlbaş, "Mısır'da yaşanan katliamı kınıyor, tüm dünyayı harekete geçmeye davet ediyoruz" dedi.İlbaş, AK Parti'nin 12. kuruluş yıl dönümü nedeniyle partisince Siirt Öğretmenevinde düzenlenen kokteylde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyetinin Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi Lazı ve diğer etnik grupların omuz omuza şehitlik mertebesine ulaşabilmek için verdikleri bir mücadalele ile kurulduğunu ibelirtti.İlbaş, şöyle dedi:"1924 yılından bugüne kadar yürürlüğe giren anayasalar belirli vesayet kesimlerinin etkisi altında hazırlandığı. Bu kesimler demokrasinin gelişmesine engel oldu ve gerçekleştirilen darbelerle demokrasi kesintiye uğratıldı. 28 Şubat sürecinde darbelerden çok daha kapsamlı bir zulüm ve bir kıyım politikası uygulandı. Partimizin kurulduğu tarihte Türkiye Cumhuriyeti gerçek anlamda demokrasiye kavuşmaya başladı. Ülkemiz gerçek demokrasiye bu tarihten sonra geçmeye başladı. Ülkemiz ileri demokrasi yolunda hızla ilerlemeye başladı. Bu ilerleme yalnızca demokrasi alanında değil eğitimden sağlığa her alanda görüldü. Şimdi hedefimiz ülkemizi belirlediğimiz 2023 yılına hazırlamaktır. Halkımızın taktiriyle bunu da gerçekleştireceğiz.Bu vesile ile Mısır'da yaşanan katliamı kınıyor, tüm dünyayı harekete geçmeye davet ediyoruz."Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partinin kuruluşu ile ilgili hitabının sinevizyondan izlenmesinin ardından İlbaş ile milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören tarafından yıl dönümü pastası kesildi.Kokteyle partinin Siirt koordinatörü ve Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilçe ve belde teşkilatları ile partililer katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz