Ak Parti'nin 'başkanlık Sistemi' Konferansları

AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal, Türkiye'de tam anlamıyla istikrarın sağlanması için başkanlık...

AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal, Türkiye'de tam anlamıyla istikrarın sağlanması için başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Genel Merkezi Ar-Ge Başkanlığı tarafından yürütülen 'Türkiye Başkanlık Sistemini Konuşuyor' sempozyumu kapsamında Kilis’e gelen Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal, Söğütlüdere Göl Restaronta düzenlenen toplantıya katıldı.

Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal, başta kendi teşkilatları olmak üzere, bütün vatandaşların, 'başkanlık sistemi' hakkında bilgilendirilmesi olduğunu söyledi

Reklam
Reklam

Bal, bu sisteminin, çok başlılığı ortadan kaldıracağını belirterek, “Parlamenter sistemlerde, yasama ve yürütme dengelenemediği için bu sistemin Türkiye'ye yeterli olmamaktadır. Türkiye'de siyasi istikrarın hakim olduğu dönemlerde ülkenin şahlanışa kalkmıştır. O dönemlerin, genelde tek bir partinin iktidar olduğu dönemler olduğunu belirtti. İstikrarlı dönemlerin ortak noktasının, tek parti iktidarlarıdır. Koalisyon hükümetleri dönemlerine baktığımız zaman hep buhran, çekişme ve el altından pazarlıklar vardır. Tabi ki bunun sonucunda çıkan olumsuzlukların faturası millete kesilmiştir."

Çözüm sürecine de değinen Bal, terörün Türkiye'nin ilelebet sorunu olmayacağını ifade ederek, bu sorunun bitme noktasına geldiğini belirterek, “Onun için 'federalizm ve bölünme' gibi laflar, korku ortamı üretme çabalarıdır ve gereksizdir. Bunun yerine Türkiye'ye uygun bir başkanlık sistemi geliştirmek için çaba harcamalıyız. Cumhurbaşkanı seçimi, başbakan seçimi, yasama ve yürütme kavgalarının yaşanmayacağı bir sisteme ihtiyacımız var. Biz bu sistemi kendimiz için istemiyoruz. Bu sistem Türkiye'yi her açıdan refaha kavuşturacaktır. En başarılı koalisyonlar bile tek başına iktidar olan parti dönemindeki başarıyı yakalayamadılar. Buna hepimiz şahit olduk. Ülkemizde 11 yıldır AK Parti iktidarı var ama tek partili iktidar her zaman devam edemeyebilir. Türkiye'de tam anlamıyla istikrar sağlanması için başkanlık sistemine geçilmesi gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal, Osmanlı döneminden bu yana olumsuzlukları geniş bir şekilde anlatarak, bu sorunların yaşanmaması için Türkiye’nin Başkanlık sistemine geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Programa, AK Parti Kilis milletvekilleri Opr. Fuat Karakuş, Ahmet Salih Dal, AK Parti Kilis İl Başkanı Reşit Polat, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Yavuzlu Belediye Başkanı Mehmet Sakar, Polateli Belediye Başkanı Hakkı Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz