AK Parti'nin Kuruluşunun 12. Yıl Dönümü

AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, "AK Parti olmasaydı, hala milletin iradesi egemen olmayacaktı bu memlekette" dedi.

AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, "AK Parti olmasaydı, hala milletin iradesi egemen olmayacaktı bu memlekette" dedi. Erdemir, AK Parti'nin kuruluşunun 12. yıl dönümü nedeniyle partisinin il Başkanlığı tarafından düzenlenen programa katıldı. Amasya Belediyesi Pirler Parkı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programda partililere seslenen Erdemir, AK Parti'nin bugüne kadar yaptığı hizmetlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ak Parti ile birlikte Türkiye'de hiç bir şeyin eskisi gibi olmadığını vurgulayan Erdemir, AK Parti'nin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. AK Parti ile Türkiye'nin adalet, kalkınma ve demokrasi yolculuğuna başladığına dikkat çeken Erdemir, şunları kaydetti: "AK Parti'nin iktidarı ile hiçbir şey Türkiye'de eskisi gibi olmadı. 'AK Parti olmasaydı' sorusuna kafa yormamız gerekiyor. AK Parti'den önce demokrasi vesayet altında, iİktidarları millet belirlemiyor, milletin seçtiklerinin dedikleri değil, bürokratik oligarşinin dedikleri oluyor, milletin idaresi ayaklar altında pas pas gibi eziliyor adeta, darbeler dönemi, seçilmişler idam ediliyor, muhtıralar, 28 Şubat süreci, milletin iktidara taşıdığı Başbakan Necmettin Erbakan istifa ettiriliyor. Allah rahmet eylesin. Ne kadar acı, ne kadar zül. Biz demek ki demokrasisi olmayan bir ülkeyiz. AK Parti olmasaydı, hala milletin iradesi egemen olmayacaktı bu memlekette. Değerli kurucu arkadaşlarım sizler olmasaydınız milletin iradesi ayaklar altında pas pas edilmeye devam edilecekti. Tıpkı Mısır'daki gibi. Bugün Mısır meydanlarında milletin yüzde 50'sinden daha fazla oy almış Cumhurbaşkanının arkasındayız diyenler, devletin silahlı kuvvetlerininin karşısında 600'den fazla ölü verildiği rivayet ediliyor. Bütün bu yaptığımız yatırımlardan çok çok daha önemli olan AK Parti'nin Türkiye'ye getirdiği vesayetsiz demokrasi anlayışıdır." Erdemir, Türkiye'de yaşayan 76 milyon insanın özgürlüğünün teminatının AK Parti olduğunu ifade etti. Dinlerini yaşadıkları gerekçesiyle ordudan ve öğretmenlikten atılan insanların olduğunu hatırlatan Erdemir, "O günlerin bugün tarih oldu. Ordudan ve öğretmenlikten atılan vatandaşlar bugün yeniden görevlerine döndürülmeye başlandı" dedi. AK Parti Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman ise yaptığı konuşmada, AK Parti ile Türkiye'de devrim niteliğinde hizmetler ve gelişmeler yaşandığını ifade etti. Türkiye'yi dünyada bilinen, konuşulan, izlenen ve saygı duyulan bir ülke haline getirdiklerini kaydeden Salman, "Türkiye AK Parti hükümetleriyle gündemi belirlenen bir ülke olmaktan çıktı, dünyada gündemi belirleyen bir hale geldi. Örnek alan değil, örnek olan bir ülke olduk. 'Kuvvetli haklı değil, haklı kuvvetli olmalıdır' dedik ve zalimlerin karşısında mazlumların yanında yer aldık" diye konuştu. Programa, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çıttır, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bilal Dümen, partinin eski il başkanları ile kurucu üyeleri ve partililer katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz