Ak Parti'ye Geçen Ömür Şanlı'ya Tepki Kararı :

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) AK Parti'ye geçen ve geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun parti...

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) AK Parti'ye geçen ve geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun parti rozeti taktığı Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı'nın kararını değerlendirmek için toplanan dernek yönetim kurulu üyeleri, kararını açıkladı.

Kordon İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyeleri adına açıklamada bulunan İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Genel Kurul Delegesi de olan Adnan Koç, "Bizler her siyasi partiye eşit mesafedeyiz. Herkes siyasi görüşünde özgürdür. Kordon esnafının feikri, ticarethanelerimizle siyasi görüşlerimiz özdeşleştirilmemelidir. Ayrıca başkanımızın siyasi görüşüne saygı duyuyoruz. Kendisine yeni partisinde başarılar diliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Kordon esnafının toplantısına dernek başkanı Ömür Şanlı da katıldı. Şanlı da, 120 esnafın üyesi olduğu dernekte, "Rozet 120 esnafa değilbana takıldı. benim şahsi kararımdır, Kordon tüzel kişiliğini ve diğer üye esnafımızı bağlamaz, herkesin siyasi görüşü farklıdır" açıklamasını yaptı.

Öte yandan dernek yönetim kurulu üyelerinin yazılı ortak kararı açıklayan Koç, "Derneğimizin başkanı Ömür Şanlı'nın AK Parti üyeliğine geçerken asına vermiş olduğu beyanatların şahsi görüşü olduğu, ayrıca esnafın toplantıda tüm bireylerin teker teker ayrı siyasi partilerin görüşlerini benimsediği beyan edilmiştir. Toplantıya katılan esnafın hiçbir şekilde siyasibir kimliğini temsil etmediğini düşünüyoruz. Ayrıca siyasetle esnaflığın birbirine karıştırılmadan sadece ve sadece ticaretimizle ilgileniyoruZ demiştir.Her siyasi partiye eşit mesafedeyiz. Bireyler siyasi görüşlerinde özgür olduklarını beyan eder. Toplantıya katılan başkanımız Ömür Şanlı da açıklamalarımıza katıldığını ve aynı görüşte olduğunu bildirdi zaten.Başkanımızla yapılan konuşmalarda da kendisi, siyasi kimliğinin dernek başkanlığı iöle ayrı değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Kendisinin siyasi açıklamalarını dernek kimliğiyle değil siyasi kimliğiyle yapmasını kararlaştırdık"diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: