Ak Yatırım Logo Yazılım'ın Toptan Satış Işlemini Tamamladı

- Ak Yatırım, Türkiye’nin en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Logo Yazılım'ın Borsa İstanbul toptan satışlar işlemini 2 Kasım itibarıyla

- Ak Yatırım, Türkiye’nin en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Logo Yazılım'ın Borsa İstanbul toptan satışlar işlemini 2 Kasım itibarıyla tamamladı.

Şirket ortaklarından, özel sermaye fonu Mediterra Capital Partners’ın iştiraki olan, EAS Solutions S.a.r.l.’nin ve Logo Teknoloji ve Yatırım'ın, şirket sermayesinde sahip olduğu toplam 8.99 milyon lira nominal değerli payları 46 lira fiyatla satıldı ve toplam işlem boyutu 413.43 milyon lira olarak gerçekleşti.

Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş, konuyla ilgili açıklamasında, Yurt içi ve yurt dışında nitelikli kurumsal yatırımcılara gerçekleşen satışta, Kuzey Amerika, İngiltere dâhil olmak üzere Avrupa, Orta Doğu ve Türkiye’den 40’ın üzerinde yatırımcı katıldı" dedi ve ekledi:

Reklam
Reklam

"Söz konusu işlem, son yıllarda Borsa İstanbul’da gerçekleşen en büyük pay satış işlemlerinden birisi olup, yurt içi sermaye piyasalarında güven tazelemesi adına büyük önem taşıyor. Talebin yaklaşık yüzde 85’i yurt dışı kurumsal yatırımcılardan geldi. Yurt dışı kurumsal yatırımcıların pay satışına gösterdiği ilgi piyasalar açısından çok olumlu bir gelişme. İşlem ile ilgili önemli bir diğer konu ise, bir özel sermaye fonunun Türkiye Sermaye Piyasaları aracılığı ile gerçekleştirdiği en büyük çıkış işlemlerinden birisi olması."

(Fotoğraflı)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: