Akaçakale İmam Hatip Lisesinde Konfarans

Şanlıurfa’nın Akçakale Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilere ”Örnek ve önder...

Şanlıurfa’nın Akçakale Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilere ”Örnek ve önder Hz. Muhammed" konulu konferans verildi.

Akçakale İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda okul idaresi tarafından düzenlenen konferansta Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız öğrencilere Peygamber(s.a.v) in örnek hayatını ve ahlakını anlatıldı.

Konferans Kuranı Kerimin okunması ile başladı. Ardından Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız, peygamberi tanımak için öncelikle Kur’anın bize nasıl bir peygamber tanımladığını anlamak gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü, ”Peygamber(a.s) gerçekten insanlığın kurtuluşu için örnek ve önder bir şahsiyettir. O insanlığın kurtuluşa ermesi için çaba sarf etmiş ve kurtuluş için uyulması gereken öğretiyi bizlere sunmuştur. O gerçekten insanlık için rahmet peygamberidir. İnsanlara iman etmenin gerekliliği üzerinde durarak, imandan sonra namazın önemine dikkat çekmiştir. Gerçek namazın insanın hayatını değiştireceğini dile getirmiştir. Namazın insanı yanı müminleri kötülüklerden uzaklaştırıp iyiliğe sevk eden bir güce sahip olduğunu bizlere tavsiyede bulunmuştur" dedi.

Reklam
Reklam

Yıldız, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bu ayda, bol bol ilahi, salavat ve menkıbelerin anlatacağını ifade ederek, "Ancak bunlardan en önemlisi sizler peygamberin insanlık için örnek ve önder olması konusunda dikkatlerinizi toplayın. Peygamberi en iyi anlamanın yolu, Kuranın bizlere nasıl bir peygamber profil sunduğuna bakmak gerekir. Aksi takdirde peygamberi hakkıyla anlayamayız ve tanıyamayız. Kuran bizlere ”O size ne verdiyse alın, neler nehyetiyse ondan sakının” diyerek bizlere ölçü vermiştir. O ahlakta ve örneklikte bizlere ışık olabilecek yegane önderimizdir. O’nun hayatını tanıyıp öğrendiğimizde nasıl muhteşem manzaralarla karşılaşabileceğimizi göreceksiniz. Peygamberimizi anlamak ve tanımak için bol bol kuran okumak gerekir. Hayatınızı peygamberin hayatına benzeterek güzellikler çoğaltın. O’nun hayatı sizlerde yansımasını bulduğunda, hayatınız anlam kazanacaktır. Aksi takdirde ziyana uğrayanlardan olursunuz. O sevgide, merhamete, komşulukta, yöneticilikte ve hayatının her kesitinde bizler için örnek ve önderdir. Sizlerde O’nun hayatından örnekler alarak hayatınıza bir anlam katın”dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan ilahi dinletisi sunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: