AKAD’dan Okuma Salonu Çocuklarına Göz Taraması

Malatya Aktif Kadınlar Derneği’nce (AKAD) düzenlenen program çerçevesinde, Uzm. Dr. Serpil Yazgan tarafından Ali Doğan...

Malatya Aktif Kadınlar Derneği’nce (AKAD) düzenlenen program çerçevesinde, Uzm. Dr. Serpil Yazgan tarafından Ali Doğan Okuma Salonu’nda eğitim alan 50 çocuğa göz taraması yapıldı.

AKAD Başkanı Mine Karaca, yaptığı yazılı açıklamada, çocukların göz sağlığını test etmek, varsa şimdiden alınması gereken önlemlerin alınmasına katkı sunmak amacıyla Ali Doğan Okuma Salonu’ndaki 50 öğrenciye yönelik göz taraması yaptırdıklarını belirtti.

Uzm. Dr. Serpil Yazgan da göz sağlığının ihmal edilmeyecek bir konu olduğunu ifade etti. Özellikle çocukların, göz sorunlarının farkında olmadıklarını anlatan Yazgan, bilinmeyen bu problemlerin daha sonra ciddi sıkıntılar oluşturduğuna dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Yaptıkları göz taramasının önemli sonuçlar ortaya koyduğunu dile getiren Yazgan, bazı çocuklarda hipermetrop göz sorununu teşhis ettiklerini kaydetti. Yazgan, AKAD’ın böyle bir çalışmayı yaparak örnek olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz