"Akademi Çankırı" Projesi

ÇANKIRI (A.A) - Çankırı'da "Akademi Çankırı" projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

ÇANKIRI (A.A) - Çankırı'da "Akademi Çankırı" projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Çankırı Valiliği ve Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği (ÇAYASAD) işbirliğinde 13-18 Mayıs'ta gerçekleştirilecek "Akademi Çankırı" projesinin tanıtım toplantısı ÇAYASAD Sanat Evi'nde yapıldı.

Vali Vahdettin Özcan, toplantıda yaptığı konuşmada, Çankırılı gençlerde farkındalık oluşturmak, ekranlarda ve gazetelerde gördükleri ünlü yazar, çizer, yönetmen veya sanatçılarla aynı masanın etrafında bir araya gelerek iletişime geçmelerini sağlamak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Çankırı'nın tarihi ve sanatsal mekanlarında gençlerle 25 sanatçıyı buluşturacaklarını vurgulayan Özcan, "Bu sayede yetenekli gençlerimizin yeteneklerini geliştirmelerini de hedefliyoruz. Umarız, bu gençler arasında da ilerleyen süreçte yeni sanatçılar çıkar" dedi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç ise, Çankırı'da kültür ve sanat etkinliklerinin zengin bir şekilde devam ettiğini belirterek, ilin kültür hayatının büyük şehirlerle yarışacak kadar renkli olduğunu öne sürdü.

"Akademi Çankırı" projesinin insanları kültür hayatının içine çekeceğini vurgulayan Dinç, "Kültürümüz ve sanatımızda turbo görevi üstlenecek bir organizasyon olacaktır" diye konuştu.

ÇAYASAD Başkanı Murat Yıldırım da projenin hedefinde gençlerin olduğunu kaydetti.

Muhabir: Özgür Alantor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: