Akademi Çankırı Projesi Başladı

Çankırı Valiliği tarafından organize edilen Akademi Çankırı Projesi açılış töreni ile başladı. Kentteki 100 lise...

Çankırı Valiliği tarafından organize edilen Akademi Çankırı Projesi açılış töreni ile başladı. Kentteki 100 lise ve 100 üniversite öğrencisini, 25 yazar, düşünce insanı ve sanatçı ile buluşturacak proje için ilk dersler verilmeye başladı.

Çankırı Valiliği tarafından organize edilen Akademi Çankırı projesi açılış töreni ile başladı. 100. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe proje danışmanı Tarım Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, hat sanatçısı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, film yönetmeni Aybars Bora Kahyaoğlu, hikaye yazarı Mukadder Gemici gibi alanında uzman isimler ile projede eğitim alacak gençler katıldı.

Reklam
Reklam

Proje Danışmanı Tarım Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, burada yaptığı konuşmasında, gençlerin eğitimine önem verilmesi gerektiğini belirterek, "Mevlana der ki: Kabın darsa deryayı suçlama. Bence hayat mücadelesi aynen bu sade söz gibi. Biz burada kabiliyeti olanların kabını genişletmek için bu projeyi yapıyoruz." diye konuştu.

Güçlü proje ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada ise projenin Çankırılı gençlerin eğitimi açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Edebiyat, sanat ve düşünceye ilgi duyan öğrencileri seçerek bu öğrencileri 25 düşünür, yazar ve sanatçıyla buluşturması ve bunlara atölye çalıştırması yapılması, bu genç insanlarımız için çok büyük bir şanstır. Bunların içerisinde sanata, edebiyata eğilimi olanlar fark edilecektir. Bu geç yaşta onların öğrenecekleri şeyler bu alanda hızlı mesafe alınmasını sağlayacaktır." dedi.

İLK DERSLER VERİLMEYE BAŞLADI

Proje kapsamın yönetmen Aybars Bora Kahyaoğlu senaryo ve oyunculuk alanında ilk dersi verdi. Tarihi Çamaşırhane'de verilen ilk derste Kahyaoğlu, senaryo yazımında kullanılan metodlar, oyunculuk eğitimi ile ilgili temel bilgiler verdi. Projeyi değerlendiren Kahyaoğlu, derslerden büyük bir zevk aldığını belirterek, "Dersler şu anda çok keyifli ve güzel geçiyor. Her şeyden önce iştahlı, işini iyi yapmak isteyen, kültür sanat alanında bir şeyler yapabilmek isteyen, kendini göstermek isteyen gençlerin burada olması bize enerji veriyor." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında hafta içi dersler verilmeye devam edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: