Akademisyenler Çarşı Merkezinde Yöre Halkına Gül Dağıttı

Hakkari Üniversitesi 4. yaz okulu kapsamında il dışında gelen doktora ve yüksek ihtisas yapan akademisyenlere...

Hakkari Üniversitesi 4. yaz okulu kapsamında il dışında gelen doktora ve yüksek ihtisas yapan akademisyenlere yöre halkı ile bütünleşmek ve kaynaşmak amacıyla çarşı merkezinde gül dağıttı.

Yaz okulları kapsamında değişik üniversitelerden gelerek Hakkari Üniversitesi'nde doktora ve ihtisas yapan akademisyenler Çevre Yolu üzerinde bulunan rektörlük binası önünde toplanarak daha sonra da yürüyüş halinde çarşı merkezine geldiler. Akademisyenler, Hakkari’deki üniversite öğrencileri ile birlikte çarşı esnafı ile yolda geçenlere gül dağıttılar. Akademisyenlerin verdiği gülleri alan bazı vatandaşlar ise 'Bugünün anlamı ne, neden gül dağıtıyorsunuz' sorusuna ise akademisyenler ise, yöre halkı ile dayanışmayı sağlamak amacıyla gülleri dağıttıklarını söylediler.

Reklam
Reklam

Çarşı merkezinin değişik noktalarında gül dağıtan akademisyenler daha sonrada Medrese Mahallesinde bulunan Tarihi Medrese Meydanı, Kırmızı Kümbet, Şeyh Gülüreş Baba türbesini ziyaret ettiler.

Yere halkının giydiği poşiyi başına bağlayarak vatandaşlara gül dağıtan bir akademisyen ise Hakkari Üniversitesi'nin yöre halkı ile bütünleşmek için böyle bir proje yaptığını, Samsun'dan getirdikleri gülleri çarşı merkezinde bulunan vatandaşlara dağıttıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: