Akademisyenler Divriği'de Incelemelerde Bulundu

SİVAS (AA) -  Yıldız Teknik ve İstanbul Üniversiteleri akademisyen ve öğrencilerinden oluşan grup, Divriği ilçesinde tarihi mekanlarda incelemelerde bulundu. 

Yıldız Teknik ve İstanbul Üniversiteleri akademisyen ve öğrencilerinden oluşan grup, Divriği ilçesinde tarihi mekanlarda incelemelerde bulundu. Grupla bir araya gelen Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, ilçenin geleceğine ışık tutacak bu tür çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Kaya, akademisyenlerin ilçedeki tarihi çarşının restorasyon çalışmalarını, Cumhuriyet Meydanı, belediye ve hükümet binasının cephe renovasyonu ile tarihi mezarlıkların duvarlarının restorasyon projelerini yerinde incelediğini belirtti. Kaya, ilçede yapılan çalışmaların gerçekleşmesinde, akademisyenler ve farklı üniversitelerin öğrencilerin Divriği'de bulunmasında ve kentin tanıtılmasına katkı sunan anıt eser kurulu üyesi yüksek mimar Hasan Basri Hamulu ve Dünya Mirası Divriği Çalışma Grubu üyelerine teşekkür etti. . Bu programlar çerçevesinde kentin dokusunun, sokaklarının, tarihi evlerinin korunması ve iyileştirilmesine yönelik önerilerin tartışıldığını ifade eden Hamulu, şunları söyledi: “Divriği'de yapılan çalışmalarda elde edilen veriler ışığında katılım sağlayan İstanbul Teknik Üniversitesi grubu tarafından güz dönemi boyunca, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Restorasyon Meslek Yüksekokulu grupları ise güz-bahar dönemleri boyunca ilçeyle ilgili çalışmalarına devam edecekler. Tüm akademisyenlere ve öğrencilere Divriği için sürdürmekte oldukları bu çalışmalardan dolayı kentimiz adına teşekkürü bir borç bilirim.” Gruptakiler ilçede restorasyonu yeni biten Demiralay, Şeyhoğlu, Sancaktar ve Mühürzade konaklarında incelemelerde bulunarak Kaya’dan bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: