Akademisyenlerden darpçı polislere kınama

Muş Akademi Derneği üyeleri, Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç’a karşı sergilenen davranışı kınadıklarını...

Muş Akademi Derneği üyeleri, Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç’a karşı sergilenen davranışı kınadıklarını açıkladılar.
Muş’ta Alparslan Üniversitesi'nde çalışan öğretim görevlileri ve öğretim üyeleri tarafından kurulan Muş Akademi Derneği üyeleri, Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç’a, Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2 şube müdürü tarafından sergilenen davranışı tepki ile karşıladıklarını açıkladılar.
Dernek binasında Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Yusuf Batar tarafından yapılan açıklamada, yargıya intikal etmiş olan bir durum olduğu belirtildi. Yrd. Doç. Dr. Batar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Üniversitemizin bazı birimlerinin temel atma törenini müteakiben 11.08.2011 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanı sayın Hayati Yazıcı onuruna Muş polis evinde verilmiş olan iftar yemeği sonrasında, üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç’a karşı sergilenmiş olan davranış kamuoyunda ve camiamızda tepki ile karşılanmıştır. Yargıya intikal etmiş olan bu konu üzerinde gerek basında gerekse değişik platformlarda üniversitemizi ve üniversitemizin rektörünü yıpratmaya yönelik girişimler üniversitemiz camiasında ciddi rahatsızlığa sebep olmaktadır.”
Rektör İnanç’ın, Muş ve Alparslan Üniversitesi için gayret sarf ettiğini belirten Batar, “Bunca yoksunluk ve yoksulluk içinde üniversitemizi ve üniversite ile birlikte ilimizi kalkındırma çabası içerisinde olan sayın rektörümüzün bu gayretlerinin takdir edilmemesi en azından bir kadirşinaslık değildir.” dedi.
Yunus Emre’nin felsefesi ile hareket ettiklerini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Batar, “Bir iddianın sahibi olan üniversitemiz, demokrasinin bir rejimden çok, bir medeniyet düzeyi olarak algılanması gerektiğini düşünüyor. Hukuk dışı her eylemin bizi demokrasiden ve algıladığımız medeniyet düzeyinden geri bırakacağına inanıyor. Tanıtım logosuna, ‘Özgür bir üniversiteden medeni bir dünyaya’ ibaresini kaydeden üniversitemiz, bu iddiasını hem öğrenciler düzeyinde hem de yönetsel süreçlerinde tam olarak yerine getirmeye çalışmaktadır. 72 millete tek göz ile bakmayan bir insanın halka sultan olsa da o kişinin hakikatte birer asi olduğunu kaydeden Yunus Emre’nin bu bakış açısını ileri düzeyde bir demokrasinin de olmazsa olmazı olarak değerlendiriyoruz.” diye konuştu.
Yrd. Doç. Dr. Batar, sosyal bir hukuk devletinin gereği olan birey özgürlüklerini öncelikli bir mesele olarak kabul eden ve bu anlamda meşruiyet sınırları içerisinde her düşüncenin kendisini ifade etmesine imkan tanıyan üniversitelerinin, bu güçlü iddiayı besleyen tarihsel birikimden faydalandığını, bir Yunus tecrübesinin idraki içerisinde adımlarını attığını ifade etti. Batar, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Buna karşı özellikle bazı çevrelerin ideolojik bir tutumla üniversitemize yönelik yıpratıcı çalışmaları dikkatten kaçmamaktadır. Muş Akademi Derneği olarak tüm bu olumsuz yönlendirmeleri ve yıpratıcı girişimleri kınıyor ve bu sürecin yakından takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz