Akan: “dışarıdan Sosyolog Olmaz”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, “Bir ülkeye dışarıdan doktor, mühendis vb....

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, “Bir ülkeye dışarıdan doktor, mühendis vb. getirebilir ve onlardan yararlanabilirsiniz ancak bir ülkeye dışarıdan sosyolog getiremezsiniz. Getirdiğinizde de o sizi sağlıklı bir şekilde anlayamaz” dedi.

OMÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen, “Bilgi ve Düşünce Toplantıları”nın ikincisi, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan’ın ve Sosyal Bilimler Enstitüsü araştırma görevlilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Toplantı Salonu’nda düzenlenen, “Sosyal Bilim Araştırmalarında İmkan, Beklenti ve Riskler” konulu söyleşiye; Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. M. Zeki Terzi, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Bekir Şişman ve Yrd. Doç. Dr. Salih Kesgin de katıldı.

Reklam
Reklam

Söyleşiye, “Sosyal bilimlerin her bir branşında ülkemize, milletimize gönülden bağlılıkla hizmet edecek bireylerin yetişmesi en temel sorumluluğumuzdur” diyerek başlayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, “Bir ülkeye dışarıdan doktor, mühendis vb. getirebilir ve onlardan yararlanabilirsiniz, ancak bir ülkeye dışarıdan sosyolog getiremezsiniz; getirdiğinizde de o sizi sağlıklı bir şekilde anlayamaz. Bu kapsamda sosyal bilimlerin farklı alanlarında, üniversitemizin asli parçası olan bireyler olarak sizlerden beklentimiz yüksektir” ifadelerini kullandı.

Söyleşi, Yrd. Doç. Dr. Salih Kesgin’in yöneticiliğini yaptığı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: