Akansulu öğrenciler Go Kulübü kurdu

Kayseri Özel Akansu Koleji’nde, stratejik düşünme tabanlı Uzakdoğu oyunlarının öğretildiği Go Kulübü kuruldu. Okul öğretmeni...

Kayseri Özel Akansu Koleji’nde, stratejik düşünme tabanlı Uzakdoğu oyunlarının öğretildiği Go Kulübü kuruldu.
Okul öğretmeni ve kulüp danışmanıSavaş Tanrıöven, Go Kulübü’nde olan öğrencilerin iyi bir strateji kurabilmek için oyunda alternatifli yollar düşünmek zorunda kaldığını anlattı.
Tanrıöven, “Bu öğrencilerin analitik düşünme yeteneklerini geliştiriyor. Analitik düşünen öğrenci derslerde değişik çözüm yolları görmeye başladığı gibi hayatta karşılaştığı problemler için de alternatifli çözüm yolları üretebiliyor. Başarı öğrencinin hem dersine, hem de hayatına yansıyor.” dedi.
Öte yandan Go Kulübü yaptığı turnuvalarla okulda öğrencilerin dikkatini çekiyor. Akansu Koleji’nde yapılan Gobang-Reverse-Go turnuvalarda dereceye giren öğrenciler değişik hediyelerle ödüllendiriliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz