Akapen bayii toplantısı yapıldı

İSTANBUL (İHA) - Akapen PVC Pencere Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kızıklı, firma olarak Avrupa pazarını hedef aldıklarını söyledi. Akapen'in bayii toplantısı İstanbul Prience Otel'de yapıldı. Toplantıda konuşan Akapen Yönetim Kurulu Başkanı Kızıklı, grup olarak geçen seneki ihracat rakamlarının 9 milyon dolara yükseldiğini hatırlattı. Kızıklı, "İhraç yaptığımız ülkeler arasında Fransa, Hollanda, Belçika, Almanya, Rusya Türk cumhuriyetleri ve Arap ülkeleri var . Toplam 12 ülkeye ihracat yapıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Akapen'in, Akın Plastik Boru firmasının kardeş kuruluşu olduğunu belirten Kızıklı, 1994 yılında yaptıkları teknolojik yatırımlarla birlikte kapasitelerini ayda 2 bin tona ulaştırdıklarını vurguladı.

"PAZAR PAYIMIZ YÜZDE 10" Kızıklı, firmalarının sürekli değişim ve yeniliği hedef aldığını ifade ederek, "Piyasaya Avantaj isimli yeni bir ürün çıkardık. Fiyat olarak avantajlı bir ürün olmasından dolayı adını da Avantaj koyduk. Şu anda da Türkiye genelindeki tüm bayilerimizle bir aradayız. Birlikte 2002 yılını değerlendirip 2003 hedeflerimizi belirleyeceğiz" diye konuştu. Sektördeki Pazar paylarının yüzde 10 olduğunu kaydeden Kızıklı, yapı ve inşaat pazarının gelişmesi ile birlikte pencere pazarının da gelişeceğinden ümitli olduklarını söyledi.

"İNŞATTA PATLAMA BEKLİYORUZ" İnşaat sektörünün aldığı darbelerle son yıllarda sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayan Kızıklı, "Bu sıkıntıları da yeni ürünler ve ihracat oranını arttırarak hep birlikte aşacağız. Devletin inşaat sektörünü canlandıracak önlemler almasını bekliyoruz. 1999'daki depremle birlikte gerçek anlamda Türkiye'de yeni inşaatlar başlanmadı, sadece eskiler devam etti. Türkiye genç bir nüfusa sahip yeni evlere ihtiyaç var. Şu anda bariz bir konut açığı var. 3 - 4 sene süren durağanlıktan sonra 2003 yılında patlamanın yaşanacağını tahmin ediyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam