Akar, “CHP’ye güç katmak için adayız”

CHP Mersin İl Başkan Adayı Faruk Akar gazetemize konuştu. Akar, “CHP’nin ivme kazanmasıiçin göreve talibim” dedi.

Namı değer Arap Faruk yani Faruk Akar tekrar siyaset gündeminin ismi oldu. CHP Mersin İl Başkan Adaylığı yarışında tabandan gördüğü destekle ilgi odağı durumuna gelen Akar, bütün kesimlerle uyumlu çalışma arzusu içerisinde olduğunu belirtti. CHP’yi Mersin’de birinci parti yapmak hedefiyle yola çıktığını belirten Akar sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP Mersin örgütünde yetersizlik gördüğümüz için aday olduk ve hedefimiz partimize ilimizde ivme kazandırarak gerçek gücünü sandığa yansıtmaktır. Önümüzde ki yerel seçimlere arkadaşlarımızla birlikte hazırladığımız seçim projeleriyle hazırlandık. Ben tabandan gelen bir siyasetçiyim ve yaptığımız bütün çalışmalara arkadaşlarımızı da dâhil ederek önemli bir ivme kazanmayı hedefliyoruz. Partimiz teşkilatları ilçe seçimlerinde değişimin mesajını açıkça verdi. Bizler CHP Mersin il Başkanlığı düzeyinde de bir değişimin gerekliliğine inanarak göreve talip olduk” dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel yönetimlerde başarılı olduğunu fakat bu başarıları anlatma konusunda yetersizlik yaşandığına da dikkat çeken Akar, “Ülke genelinde üç büyükşehir belediyesi partimize mensup başkanlar tarafından yönetilmektedir. Mersin Büyükşehir Belediyesi kentimiz için çok önemli hizmetler ortaya koydu. Başta arıtma tesisi olmak üzere alt yapıya verdiği önem sayesinde bugün turizmin gelişmesini konuşabiliyoruz. Çeşitli imkansızlıklara rağmen belediyelerimiz çok önemli hizmetler veriyor. Fakat bunları halkımıza anlatma noktasında bazı eksiklikler de yok değil. Biz il yönetimine geldiğimiz zaman bu eksikliği de dolduracağız. Benim bundan önceki il başkanlığı döneminde büyükşehir belediyesinin hizmetlerini tanıtıyor ve halkımızdan %69 destek alıyorduk. Aynı anketler bugün düzenlendiğinde bunun önemli oranda bir düşüş kaydettiğini görüyoruz. Ayrıca, önümüzdeki yerel seçimlerde belediyelerimizin başarısını ilçelerde yaşayan insanlarımıza da anlatmamız gerekecek. 13 yıldır Mersin’e büyük hizmetler kazandıran Sayın Macit Özcan başarılı olmuştur. Bazı yanlı medyanın KonyaKayseri, Antep gibi AKP’li belediyelerin yönettiği kentleri başarılı gösterip, Mersin’i değerlendirmeye almamalarını anlayamıyoruz. Mersin alt yapı sorununu büyük oranda aşmış ülkemizdeki örnek şehirdir. Aynı zamanda Yenişehir ve Mezitli Belediyelerimiz de başarılı hizmetler üretiyorlar. Başta Sayın Özcan olmak üzere bütün belediye çalışanlarının burada haklarının yenildiğine inanıyoruz. Bunun için bizler gerekli çalışmaları yaparak belediyelerimizin hizmetlerini doğru bir şekilde anlatacağız. Biz gerek merkezdeki gerekse ilçelerdeki arkadaşlarımızla omuz omuza vererek çalışacağız ve bu haksızlığa son vereceğiz. Bunun için en önemlisi kararlılık ve bu bizde fazlasıyla var” dedi.

Reklam
Reklam

G

azetemize verdiği demecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da değerlendiren Akar, CHP’de bir genel başkanlık sorunu bulunmadığına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Bazıları CHP’de bir genel başkanlık sorunu varmış gibi yorumlar yapıyorlar. Geçtiğimiz genel seçimler ve kongrelerimiz CHP’de genel başkanlığı sorunu olmadığını ortaya koydu. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu halkımızın umudu olmuş bir isimdir. Parti teşkilatlarımız ve seçmen kitlemiz ona inanıyor ve ülkemizi geleceğe taşıyacak lider olarak görüyor. CHP’nin iktidara yürüyüşü onun adımlarıyla kısalmakta ve aydınlık günler müjdelenmektedir. Gerek şahsım, gerekse parti tabanımızın Sayın Kılıçdaroğlu’na güvenimiz tamdır.”

"

İl başkanının görevleri bellidir, belediye başkanlarının görevleri bellidir, il başkanları görevlerini başkanlar da görevlerini yapması gerekiyor." diyen Akar sözlerine şöyle devam etti: "Biz Gerek Macit Bey ile gerekse diğer belediye başkanlarımızla organize olarak gönül birliği el birliğiyle uyum içerisinde çalışmak istiyoruz. Yine parti tabanımızla gayretli bir çalışmanın içerisine girmek istiyoruz. Bunlar olursa CHP Mersin’de %50’nin üzerinde oy alır. Ayrılıkları sonlandırmak istiyoruz. Görevimizi ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Şuna da emin olunuz, göreve geldiğimizde herkes kendi işini yapacak.”

Reklam
Reklam

Haber- Foto: Kemal İstek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz