Akaryakıt dolum tesislerinde yangın

MERSİN (İHA) - Mersin'de, Karaduvar Mahallesi'nde kurulu bulunan Petroleum adlı akaryakıt depolama firmasında yangın çıktı. Akaryakıt tankının birinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında 2 kişi yaralandı. Yangın, kısa sürede söndürülürken, bölgede yaşayan halk sokağa döküldü.

ATAŞ başta olmak üzere bir çok firmanın akaryakıt tanklarının bulunduğu Karaduvar Mahallesi'ndeki Petroleum adlı dolum tesisindeki yangın saat 10.30 sıralarında, tanklardan birinin bilinmeyen bir nedenle alev alması sonucu çıktı. Yangında firma çalışanları Ayhan Erol (35) ve İrfan Geyik (29) adlı işçiler çeşitli yerlerinden yaralandı. SSK Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan Ayhan Erol, Adana Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi.

Reklam
Reklam

Bu arada, akaryakıt tankının içinde çıkan yangın, ATAŞ ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Yangın nedeniyle akaryakıt alabilmek için dolum tesislerine gelen tankerler, panik içinde bölgeyi terk etti.

Öte yandan, Petroleum firmasında çıkan yangın mahalle halkını sokağa döktü. Aylardır bölgedeki akaryakıt sızıntısına, çevre kirliliğine ve tehlikeye dikkat çekmek için çeşitli gösteriler düzenleyen Karaduvar sakinleri, yangının ardından firma önünde toplanarak tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar, firma yetkilileriyle tartışınca araya polis girdi. Yerleşim birimleriyle içi içe bulunan dolum tesislerinin patlamaya hazır bir bomba olduğunu ileri süren halk, yetkilileri duyalı olmaya çağırdı. Dolum tesisleri önünde toplanan öfkeli kabalığı çevik kuvvet polisi uzaklaştırdı.