Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Eğitim Semineri

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şenyiğit, "Yasa dışı yolla ülkeye giren ve piyasaya

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şenyiğit, "Yasa dışı yolla ülkeye giren ve piyasaya arz edilen niteliksiz yakıtlar nedeniyle planlandığı şekilde vergi alınamamakta, ekonomi, çevre sağlığı ve insanlar olumsuz etkilenmektedir" dedi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) düzenlediği "Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Eğitim Semineri", 47 ilden 56 emniyet ve gümrük personelinin katılımıyla başladı.

Reklam
Reklam

Daire Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şenyiğit, HiltonSA Oteli'nde 5 gün sürecek seminerin açılışında yaptığı konuşmada, enerji sektöründe, özellikle petrol piyasasında vergi kaybının çok bariz olmasının ülke ekonomisini ciddi anlamda etkilediğini söyledi.

Şenyiğit, "Yasa dışı yolla ülkeye giren ve piyasaya arz edilen niteliksiz yakıtlar nedeniyle planlandığı şekilde vergi alınamamakta, ekonomi, çevre sağlığı ve insanlar olumsuz etkilenmektedir. Bu da uzun vadede ülkenin gelişmesini ciddi manada sekteye uğratmaktadır. Bu bağlamda daire başkanlığı olarak ülke genelinde 7 bin 500 personelle bu suçla mücadelede, planlı ve projeli çalışmalarla, özellikle örgütlü yapılan işler üzerine ciddi olarak eğilinmektedir. Bu suçtan elde edilen gelirlere el konulması da önem arz etmektedir" dedi.

Akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele kapsamında düzenlenen eğitim programına diğer illerde devam edileceğini bildiren Şenyiğit, programın özelikle operasyonel illeri kapsadığını söyledi.

Şenyiğit, şöyle devam etti:

"Mücadelenin çok daha ileri düzeye taşınması, teknik, donanım olarak güçlendirilmesi, profesyonel olarak bu suçla mücadeleyi sürdürebilmek için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Burada toplanmamızın diğer bir nedeni de birikimi ve deneyimleri paylaşarak bu suçla mücadelede daha da ileriye gitmeyi amaçlamaktayız. Özellikle ikametinden piyasaya arzına kadar geçen süreçte akaryakıt ile neler yapılıyor, tüm bu aşamaları kurs müddetince değerlendirme fırsatı bulacağız."

Reklam
Reklam

Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz de akaryakıt kaçakçılığının çok yönlü olarak değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, bu suç kapsamında bir taraftan haksız kazanç elde edilirken diğer taraftan haksız kazancın desteklediği organize suçlar ve terör suçlarının beslendiğini kaydetti.

Toplantıda sadece kaçakçılıkla değil ülkeyi doğrudan etkileyen suç örgütleriyle mücadele yöntemlerinin görüşüleceğini ifade eden Öksüz, toplantının Mersin'de yapılıyor olmasının ayrı bir anlamı olduğunu belirtti.

Mersin Vali Yardımcısı Turgut Serimer ise kaçakçılığın Türkiye ekonomisine, kişilerin ekonomik durumuna ve Türkiye'nin imajına büyük zarar verdiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: