Akaryakıt sıkıntısına çözüm bulunmalı

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan, ATAŞ Rafinerisi'nin 6 numaralı fuel-oil ve kalorifer yakıtı üretimini durdurmasının ekonomiyi ve hayatı olumsuz etkileyeceğini bildirdi.

Aslan, yaptığı açıklamada, GTO bünyesindeki Akaryakıtçılar Meslek Komitesi üyelerince rapor halinde kendilerine iletilen ve ATAŞ'tan kaynaklanan sorunun çözümü için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını söyledi. Sorunun doğalgaza olan ihtiyacı ortaya çıkardığını belirten Aslan, "ATAŞ'ın rafineri faaliyetlerini durdurmasının ardından 6 numaralı fuel-oil ve kalorifer yakıtı için Kırıkkale Rafinerisi'ne gidilmek zorunda kalınıyor. Bu da ürün maliyetini yükseltiyor. Zaten yoğun olan trafiği daha da yoğunlaştırıyor" dedi.

Reklam
Reklam

İşletmelerin nakliye maliyetinin arttığını ve artan maliyeti satış fiyatına yansıtamadığını kaydeden Aslan, "Önümüzün kış olması sebebiyle özel kalorifer yakıtı ihtiyacı büyük ölçülere ulaşacak, sorun daha da büyüyecektir. Bu sorun acil olarak çözülmezse fabrikalar ve işyerleri duracak, konutlar ve hastaneler ısınamaz duruma gelecek ve bu da üretimi etkileyecek. İleride ise üretim durma noktasına gelecektir. Petrol dağıtım şirketlerinin stoklarında bölgemizin ihtiyaçlarını karşılayacak miktarlarda petrol ürünü bulundurmaları için gerekli önlemlerin alınması ve yaptırım uygulanması zorunlu hale gelmiştir. 9 Eylül'den sonra ATAŞ'ın faaliyetlerini durdurması üzerine tarafımıza iletilen şikayetler doğrultusunda çözüm için girişimlerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Aslan, Gaziantep ve bölgede yaşanan akaryakıt sıkıntısı üzerine oda olarak Sanayi ve Ticaret Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını da sözlerine ekledi.