Akay, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'ne Başkan Adaylığını Açıkladı

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, 25 Haziran'da yapılacak Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi...

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, 25 Haziran'da yapılacak Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olduğunu düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

Kayseri Şeker Fabrikası tesislerinde Yozgat’ın Boğazlıyan ve Kayseri bölgelerinden oluşan yüzlerce çiftçinin katılımı ile adaylığını açıklayan Akay’ın yönetiminde ise iki Boğazlıyanlı bulunuyor. Hüseyin Akay, başkanlığında Boğazlıyan Sulama Birliği Başkanı Avni Hokkaömeroğlu, Boğazlıyan Ticaret Borsası Başkanı Harun Halıcı, Kayseri Yeşilhisar’dan İlhan Argun ve Gemerek’ten Nizamettin Çatak’ın 25 Haziran tarihinde gerçekleşecek seçimde çiftçiden destek isteyecek.

Reklam
Reklam

Basın toplantısında konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan adayı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker’in saygın bir kurum olduğunu ve fabrikayı daha saygın kılmanın ve varlığını sürdürebilmesinin tarihi bir dönemeç noktasında olunduğunu işaret etti. Kayseri Şeker’in geçmişte bir takım olumsuzluklar yaşadığını belirten Akay, "O dönemde Kayseri Şeker büyük bir borç batağına girmiş, ödeme gücünü kaybetmiş, kapısına hacizler dayanmış, çiftçisinin, çalışanının, esnafın alacaklarını ödeyemez, vergi, sigorta gibi yasal yükümlülüklerini bile karşılayamaz duruma gelmişti. Artık üretim yaptırması ve yapması mümkün olmaktan çıkmış bir kurum vardı. Bu bütün olumsuzluklara rağmen sorumluluk üstlenildi. Azim, cesaret ve kararlılığımız bilgi ve tecrübemizle birleştirilerek iki buçuk senede her geçen gün daha iyiye gidecek bir şekilde sorunların üstesinden gelindi." dedi. Bu gün artık her ihtiyacın zamanında karşılandığı ve her türlü borcun da ödendiğini ifade eden Akay, "Her taahhüt yerine getiriliyor. Kurumsal ve finansal disiplin oluşturuldu. Kayseri Şeker Fabrikası gerek bölgede gerekse Türkiye genelinde kendisine yakışır saygın bir kurum konumuna getirildi." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Seçim kararının alınmasının ardından binlerce çiftçi ile bir araya geldiklerini ve istişare ederek aday olduklarını dile getiren Akay, "Bugüne kadar gösterilen gayretin, çabanın emeğin boşa gitmemesi için, binbir zorlukla oluşturulan istikrarın bozulmaması ve devam etmesi bakımından hem Şeker’in hem de çiftçinin ve çalışanlarının geleceği için görevi sahiplenmek zorunda olduğumuz gördük. Biliyoruz ki gelecek sadece bizimle değil, aziz çiftçilerin gönlünde şekillenecektir. Biz yönetim olarak ağır sorumlulukların altına girmekten korkmadık. Bu işi Allah’a şükürler olsun sizin desteğinizle, Allah’ın hikmeti ile yüz akımızla başardık. Çiftçinin büyük ekseriyetinin teveccühü ve arzusu doğrultusunda çiftçiye hizmete ve daha büyük başarılara hep birlikte ulaşmaya talibiz." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz