Akay: Yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen topluma hizmet ediyorsunuz

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir...

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Günü kutlayan Akay, "Mesleğin tüm yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen üstün bir çabayla topluma hizmet eden, çağdaş ve demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birisi olan bağımsız basınımızın, toplumsal kalkınmanın güçlenmesinde önemli yeri ve etkisi vardır." dedi.
Akay. yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Yaşadığı kentlerin sorunlarını kamuoyuna aktaran, etkin çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha hızlı şekilde çalışmasına yön veren gazetecilerimizin yorum ve görüşleri, ilimizin gelişmesi açısından son derece önemlidir. Bir fedakârlık mesleği olan basın sektöründe, özellikle yerel yayın organlarının özverisi takdire şâyandır. Çalışan Gazeteciler Günü, basın çalışanlarımızın sorunlarının dile getirilmesi noktasında büyük önem taşımaktadır. Gazetecilerin çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi, hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması medyamıza güç kazandıracaktır. Bu bağlamda basın mensuplarının haklarının korunup genişlemesi ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da AK Parti hükümetinin öncelikleri arasındadır."
Akay, basın ahlâk esasları çerçevesinde çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren medyanın her türlü kolunda çalışanların Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığını belirterek başarılar dileyip görevini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle andı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz